Predsjednik Vrhovnog suda putem službenog maila blati ljude koji upozoravaju na kriminal i korupciju u pravosuđu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pogledajte čime se u uredovno radno vrijeme bavi predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa: 7dnevno u posjedu skandaloznih e-mailova upućenih Udruzi Veronike Vere i Društvu žrtava pravosuđa!

Da je pravosuđe rak rana hrvatskoga društva malo je poznato trenutnom predsjedniku Vrhovnoga suda Đuri Sessi. Barem je to suditi po prepisi koju su nam uputili članovi društva žrtava pravosuđa. Umjesto da se novoimenovani predsjednik najmoćnije pravosudne institucije u zemlji bavi rješavanjem nagomilanih pritužbi, žalbi i prijava, on se dopisuje putem službenog maila i blati ljude koji upozoravaju na kriminal i korupciju u pravosuđu!Tako je, u nedostatku ikakvih dokaza, odlučio oblatiti Nadu Landeku koja se godinama bori za žrtve pravosuđa putem Udruge Veronike Vere i koja trenutno priprema muzej žrtava hrvatskoga pravosuđa.

Nemajući što reći na zahtjev za uključivanjem Vrhovnoga suda u postupke koji se dugi niz godina vode na hrvatskim sudovima i skandalozne presude koje se donose, Sessa je odlučio diskreditirati gospođu Landeku pozivajući se na anonimni i nepotpisani tekst s nekog bloga?! No, Nada Landeka mu nije ostala dužna. Odgovorila mu je pristojno i sa činjenicama, na što se Sessa više nije oglasio.

Ostaje pitanje – što točno radi predsjednik Vrhovnog suda da ima vremena u urednovno radno vrijeme obavljati prepiske s građanima, pa bili oni i predstavnici udruga za zaštitu žrtava pravosuđa? U kakvoj mi to močvari doista živimo kada se vrhovni pravosudni autoritet poziva na neimenovane tekstove na Internetu koji blate osobu koja ni ne postoji? Zašto se Đuro Sessa ne uhvati u koštac s brojnim nagomilanim i nerješenim slučajevima na Vrhovnom sudu, umjesto da se zabavlja dopisujući se s članovima Udruge Veronika Vere? Da li mu je zbilja toliko dosadno na radnom mjestu ili više nema za riješiti niti jedan zaostali predmet? U nastavku Vam donosimo prepisku Sesse s Nadom Landekom i članom udruge Veronika Vere Antom Vrankovićem.

PREPISKA ĐURE SESSE S NADOM LANDEKOM———- Proslijeđena poruka ———-

Šalje: Nada Landeka <[email protected]>

Datum: 4. prosinca 2017. u 15:12

Predmet: Fwd: FW: re

Prima: [email protected], Ante Vranković <[email protected]>

VRHOVNI SUD

PREDSJEDNIŠTVO VRHOVNOG SUDA

PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA ĐURO SESSA

Cijenjeni gospodine predsjedniče Vrhovnog suda,

zatečena sam činjeicom kakvom prepiskom se bavite sa gospodinom Antom Vrankovićem. Vama na znanje, tekst, čiji link ste proslijedili Anti Vrankoviću, iako mi nije jasno s kojim ciljem, https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiXxcr69u_XAhUIoaQKHSO8BJUQFgg5MAM&url=https%3A%2F%2Fsveorbakreditima.wordpress.com%2F2016%2F11%2F05%2Fnada-landeka-humanitarka-ili-vjesta-prevarantica%2F&usg=AOvVaw1JfqLvfkjsJFKh72jMo4rI nema svojeg vlasnika u Hrvatskoj, ni autora, ni vlasnika Domene, već je nedohvatno za hrvatsko pravosuđe. Prije bih očekivala da se vi kao predsjednik Vrhovnog suda pozabavite tom bitnom problematikom, kako stati na kraj brojnim klevetnicima koji se registriraju izvan RH, a hrvatsko pravosuđe ne čini ništa da ih se sankcionira. Naime, ja sam osobe koje su začetnici i autori ovog teksta, a radi se o vlasniku nelegallnog kreditnog ureda prijavila višestruko MUP-u, u Dubravi u Heinzelovoj, a isto tako i podigla privatnu tužbu radi naknade štete neistinitom objavom u medijima, i privatnu kaznenu tužbu.

Međutim, dotični Branimir Petranović, ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i švicarsko, i zlorabi tu činjenicu pred nrvatskim pravosuđem iako je hrvatsko pravosuđe nadležno. To značik da bih ja kao hrvatska državljanka i legalist, trebala biti doživotno njegov rob i izložena njegovoj tiraniji? A kako vidim, čak i u vrhu hrvatskog pravosuđa – nailazi sa svojim klevetama na plodno tlo. Iako ste rekli da nema potrebe za odgovorom, naravno da ću odgovoriti, pa za Boga miloga, radi se o meni osobno –

http://www.hazud.hr/sto-branimir-petranovic-maka-slagao-novinarki-nadi-landeka-samom-sebi/, stoga, pročitajte i ono što je istinito, a ne samo ono što je klvetničko.

A istinu brlo lako možete utvrditi na Trgovačkom sudu u Zagrebu, u sudskom registru provjerom – DA JA NISAM TA NADA LANDEKA, direktorica tvrtke Gradska d.o.o. kao i da sam legalno, zakonito, i ulaganjem vlastitog novca u iznosima od preko 2.000.000,00 DEM stekla vlasništvo u trgovačkom društvu Liston d.o.o. i nekretninu.

Molila bih vas, kao osobu koja se mora držati materijalnih dokaza i činjenica, da se klonite kleveta i laži, koje možda nekom odgovaraju, ali ne odgovaraju činjeničnom stanju i istini.

Zahvaljujem,

Novinarka Nada Landeka

 

———- Proslijeđena poruka ———-

Šalje: Ante Vranković <[email protected]>

Datum: 4. prosinca 2017. u 12:28

Predmet: FW: re

Prima: Nada Landeka <[email protected]>

From: Sessa, Đuro [mailto:[email protected]]

Sent: Monday, December 4, 2017 11:24 AM

To: [email protected]

Subject: re

Poštovani,

Kad već sve vjerujete novinama ima i drugačijih pogleda.

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiXxcr69u_XAhUIoaQKHSO8BJUQFgg5MAM&url=https%3A%2F%2Fsveorbakreditima.wordpress.com%2F2016%2F11%2F05%2Fnada-landeka-humanitarka-ili-vjesta-prevarantica%2F&usg=AOvVaw1JfqLvfkjsJFKh72jMo4rI

S poštovanjem,

Sessa

PS Molim vas ne morate odgovarati na ovaj mail.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI