PLENKOVIĆ PONOVNO ODGOVORIO ŠKORI: Verbalnom ratu nema kraja! Škori se neće svidjeti kad čuje što mu je poručio

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović svojom pripremljenošću i znanjem superioran u odnosu na druge kandidate u Zagrebu.

“Gledao sam jučer nastup Davora Filipovića na dnevniku jedne od televizija i on je bio briljantan. On ima odgovor na svako pitanje, ima viziju za Grad Zagreb, ima argumente, podatke. Još jednom je demonstrirao koliko je superioran u odnosu na ostale kandidate u Zagrebu svojom pripremljenošću, znanjem, željom da da doprinos razvoju Grada Zagreba, svojim pogledom koji ima i širinu i koji se uklapa i u viziju Vlade i europske globalne trendove”, rekao je Andrej Plenković uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Plenković je ustvrdio da Domovinski pokret “pretendira biti blijeda kopija HDZ-a” i da su lani na “ucjenjivački način” krenuli u parlamentarne izbore i završili u opoziciji. “Neka tamo stoje. To valjda za sebe misli da se ne bi trebao kandidirati”, poručio je Plenković.

Za Škorine riječi  i njegov odgovor da je taj isti Plenković bljedunjav, rekao je da su primitivne. “Riječ je o primitivizmu općenito iz tog kuta. Ima puno primitivizma koji dolazi i koji zapljuskuje hrvatsku političku scenu, snižava kulturu političke debate i razinu komunikacije. To je upravo ogledalo njega samoga”, rekao je Plenković.

Na upit o mogućoj koaliciji s Domovinskim pokretom, bilo u Zagrebu ili Vukovaru, rekao je da je HDZ pozicioniran na desnom centru s liberalnim blokom i manjinama, a ne na krajnjem političkom spektru.“Kada krenu izbori, tada je fer da se svi bore za sebe u prvom krugu i da pokušaju pridobiti što veću potporu birača. To radi HDZ, vjerujem da će to činiti i drugi pa nema potrebe da u ovom trenutku spekuliramo o bilo kakvim postizbornim situacijama, naročito ne od ljudi koji su prošle parlamentarne izbore išli s velikom tezom HDZ može, Plenković ne. Nije se ništa promijenilo”, rekao je šef HDZ-a i premijer Andrej Planković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI