PAVLIČEK SE OBRUŠIO NA HAVC I MINISTARSTVO KULTURE: ‘Propagandna mašinerija u Srbiji ne miruje, pa se čudimo kako nam djeca ne znaju heroje Domovinskog rata’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskih Suverenista reagirao je na činjenicu i vijest koju smo i sami prenijeli  da je izašao trailer za srpski film Oluja samo tri dana prije obilježavanja iste. Pavliček se obrušio na Ministarstvo kulture i HAVC te smatra da Hrvatska slabo odnosno nikako proizvodi filmove o Domovinskom ratu, te da propagandna mašinerija radi punom parom.

Gdje su hrvatski filmovi o Domovinskom ratu? Što radi i financira Ministarstvo kulture i HAVC?

Propagandna mašinerija u Srbiji ne miruje. Na sve moguće načine pokušavaju izmjeniti povijest, posebice razdoblje Domovinskog rata, kako bi Srbe u Hrvatskoj prikazali žrtvama. U tom smjeru djeluje njihova diplomacija, brojni novinari, a u posljednje vrijeme se snimaju i dokumetarni i igrani filmovi.

S druge pak strane Hrvatska nijemo gleda na sve to. I onda se čudimo kada netko na ‘zapadu’ za Domovinski rat veli da se radi o građanskom ratu. Koliko je filmova na tematiku Domovinskog rata snimljeno i financirano od strane Ministarstva kulture i HAVC-a? Koliko je poglavlja u školskim udžbenicima posvećeno Domovinskom ratu?

Čudimo se kad mlađe generacije ne znaju nabrojati nekoliko heroja Domovinskog rata. Nisu kriva djeca, već sustav koji je velikim dijelom zakazao u educiranju. Sjetimo se svoje mladosti i brojnih ‘heroja’ koje smo morali znati, od Boška Buhe pa nadalje, a da ne pričam o narodnim ustancima i brojnim bitkama od ‘Neretve’, ‘Sutjeske’ i td.Budimo ponosni na Domovinski rat i prenosimo istinu na buduće naraštaje, napisao je na svom Facebook profilu šef Suverenista Pavliček.

Duhovi su uzburkani i prije premijere čitavog filma. Trailer je u javnost pušten samo tri dana uoči obilježavanja Oluje, odnosno, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti što je naravno vrlo zanimljiva činjenica.

“Što niste napisali na početku filma koliko ste Hrvata i ostalih građana Hrvatske pobili od 1991. do 1995. u to vrijeme i 408 djece?” bio je jedan od komentara trailera, dok drugi kaže:  Tako smo ih izje*ali 95′ da dan danas imaju komplekse.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI