O ŽGADIJI I DOTEPENCIMA! Gjenero: ‘Karlovčanin Većeslav Holjevac bio je najbolji gradonačelnik Zagreba u posljednjih 70 godina’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Mirela Holy imat će važnu ulogu u izbornom timu SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića, a već je napravila gaf koji je negativne političke bodove donio i njoj i Klisoviću. Naime, kada je govorila o cijepljenju preko reda, Holy je rekla kako se u Zagrebu cijepe “žgadija i dotepenci“. Ta njezina izjava uvrijedila je mnoge Zagrepčane koji nisu rođeni u Zagrebu.

Nakon toga, stvar je pokušao spasiti sam Joško Klisović rekavši kako se Holy samo nezgodno izrazila, međutim, za politologa i političkog analitičara Davora Gjenera dileme nema, “izjava Mirele Holy je šovinistička”, rekao je Gjenero za Zagreb.info nadodavši kako ovako ružnu izjavu od osobe s višegodišnjim iskustvom iz područja ljudskih prava nije očekivao.

Gjenero smatra kako takve izjave nisu u duhu liberalnog i demokratskog Zagreba te da će sve ovo naštetiti SDP-ovom kandidatu. “Svatko se može slobodno kretati i slobodno izabrati svoj zavičaj”, smatra analitičar i dodaje da je jasno da je izjava potpuno promašena ako se zbog nje ovoliko mora opravdavati.

Podsjetio je Gjenero i na to kako je najveći gradonačelnik Zagreba svih vremena Većeslav Holjevac bio rodom iz Karlovca. “U posljednjih 70 godina nitko nije nadmašio ono što je Holjevac učinio za ovaj grad”, rekao je Gjenero i poručio kako “Bandiću nije mana podrijetlo, već nesposobnost i korupcija”.

Zaključio je kako je začuđen da je netko pristojan poput Holy istrčao s takvom izjavom.Holy je ranije za Zagreb.info pojasnila kako je njena izjava krivo protumačena te da je mislila na ljude koji su se iz drugih gradova “dotepli” u Zagreb na cijepljenje preko reda poput Slavka Linića.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI