MILANOVIĆ PORUČIO VOJNICIMA: Vi ste prije svega hrvatska vojska, a onda i vojska u sastavu NATO-a

Foto: MORH/ F. Klen

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju održan je završni prikaz vojne vježbe ‘Udar 21’.

Prikazu su, osim predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Zorana Milanovića, nazočili i ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj te generali i drugi vojni zapovjednici.

Nakon prikazane vojne vježbe, predsjednik Milanović je ocijenio kako je bila impresivna i da su vojnici dali maksimum od sebe. Od države, odnosno politike demokratski izabrane od hrvatskog političkog naroda očekuje da vojsci osigura materijalne uvjete.


Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/ Filip Glas i Marko Beljan

„Što će biti prioriteti, koliko će se izdvojiti novca i s kojim ciljem, što je najvažnije – tu demokratska politika ima važnu ulogu. Očekujem i vidim njezino razumijevanje, sredstava ima“, rekao je predsjednik Milanović.

Sudionicima vojne vježbe, nadalje, poručio je:„Vi ste prije svega hrvatska vojska, branite hrvatsku državu, hrvatski suverenitet, teritorijalnu cjelovitost i hrvatske granice, mada niste formalno čuvari granice i ne trebate biti“. Govoreći o ulozi Hrvatske kao članice NATO saveza, predsjednik Milanović je rekao kako se u međunarodnim odnosima mnogo toga promijenilo, da se stvaraju nova partnerstva, novi sukobi i nove aspiracije.

„Naša strateška pozicija u ovom trenutku je relativno komforna, naš interes je prije svega naš interes, vi ste prije svega hrvatska vojska, a onda naravno i vojska u sastavu NATO-a, bez fige u džepu, pošteno, otvoreno. Ali, ponavljam, prije svega hrvatska vojska. Ovo je Domovina, nju branite“, zaključio je predsjednik Milanović u obraćanju sudionicima vojne vježbe ‘Udar 21’.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/ Filip Glas i Marko Beljan
Facebook Comments

Loading...
DIJELI