KAD SE MISLI DA SE NE MOŽE GORE: HAJDUKOVA BRUKA IZNAD SVIH PROPISA! Najgore je navijačima, kako su se samo mogli ‘navući’?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tih 4-1 (3-1) nakon produžetaka bila je jedna od najlošijih slika u njegovoj 110-godišnjoj povijesti.

Kako, zar je moguće? A dogodilo se lako, prelako, jednostavno, jer Hajduk uopće nije postojao na terenu. Iako je utakmica u prvome dijelu bila dosadna dalo se osjetiti koliko je Hajduk zapravo indiferentan prema događajima na terenu. Bez potrebne, minimalne borbenosti, taktički smiješan, a Tobol strpljiv, što mu je forte, kad već znamo da nije naročito kvalitetan.

Stoperi ne znaju tko im glavu nosi


I onda se dogodio potop u par minuta, Hajdukova obrana kao da se sastoji od drvenih nepomičnih figura koje su tu da statiraju na treningu. Jovančić i Sergejev su u par minuta dali dva gola,a panika je zavladala već nakon prvog.

Vratar Kalinić ono što je nekad branio sada netremice prima, a Hajdukovi stoperi ne znaju tko im nosi glavu. Naravno, morao se primiti još jedan gol koji je upotpunio debakl (opet Sergejev).
Pa je Hajduku i poklonjen jedanaesterac kojeg trampavi Krovinović nije iskoristio. Bila je to noćna mora.U zadnjoj minuti nadoknade evo nade Hajduku, nakon „flipera” u kaznenom prostoru domaćina do lopte je stigao Sahiti i pogodio. Za nadu.

Ma koja nada, Hajduk i dalje nije postojao, a četvrti gol Kazahstanaca je opet išao na dušu kapetana, vratara Lovre Kalinića. Primio ga je s parkinga izvan stadiona.

Debakl samo takav. Ne samo ove momčadi iz ove utakmice. Ovo je debakl koncepta novog Hajduka kojeg je osmislio friški predsjednik Jakobušić, sportski direktor Nikoličius, trener prve momčadi Gustafsson, na koncu konca i igrača i navijača koji su se dali zavesti u euforiju prije početka sezone.

Ovo je dokaz da Hajdukova kriza nije imala ni šansu da završi, unatoč očito i odriješenoj blagajni, želji, entuzijazmu. Momčad se stvara godinama, ne radi se prva postava preko noći transferima.

Nije stigla ni Velika Gospa, Hajduk je već u srpnju doživio takav krah od kojeg će se teško oporaviti. I sad se s pravom možemo pitati zašto na ovu utakmicu nije otputovao Livaja, zašto su igrači tako nemotivirani, zašto švedski trener nema osnovna strateška znanja.

A oni koji su zapali u euforiju prije sezone sada mogu osjećati samo sram. Njima je i najteže. Kako li su se samo dali navući na optimizam?

Hajduk se osramotio, ne propisno. Nego iznad svih propisa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI