JOŠ UVIJEK NEMA UBLAŽAVANJA EPIDEMIOLOŠKIH MJERA: Iako su brojke silazne, ništa od popuštanja zbog niske procijepljenosti i

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš ustvrdio je u četvrtak da je krivulja novih slučajeva zaraze koronavirusom u silaznoj putanji, ali zbog niske procijepljenosti još se ne razmatra ublažavanje epidemioloških mjera i promjena uloge covid potvrda.

Ne razmatra se o ublažavanju epidemioloških mjera i ukidanju covid-potvrda, izjavio je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš. Kao razlog naveo je velik broj necijepljenih građana koji mogu teško oboljeti. Naime, cijepljeno je 2.215.898 osoba, a booster dozom 829.638 osoba, što je 21,33 posto od ukupnog stanovništva.

Na sjednici Vlade, ministar Beroš naveo je podatak kako je u četvrtak zabilježeno gotovo 32 posto manje dnevnih slučajeva u odnosu na prošli tjedan, što je najveći pad novozaraženih u petom valu.

“Posljednjih dana bilježimo lagani pad broja hospitaliziranih pa je njihov udio u jedinicama intenzivnog liječenja i na respiratoru niži nego u prethodnom razdoblju”, izjavio je Beroš.

“Covid potvrde i dalje smanjuju rizik od širenja zaraze u bolnicama, socijalnim ustanovama i nekim radnim sredinama”, dodao je.“Dostupnost zdravstvenih usluga za vulnerabilne skupine naš je prioritet. U tijeku je prilagodba prioritetnih listi čekanja čime se dodatno proširuju mogućnosti žurne dijagnostike za onkološke bolesnike”, nastavio je ministar Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI