JAK POTRES U DALMACIJI IPAK OSTAVIO TRAGA: Četvoročlanoj obitelji teško oštećena kuća, šteta se i dalje zbraja!

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Potres koji je u srijedu navečer zatresao Dalmaciju mnoge je uznemirio a iako se veće štete ne očekuje čini se da ih je ipak bilo.

Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite SDŽ, kazao je da su građani uznemireni i da je u svom stanu na petom katu dobro osjetio potres.

“Srećom, gradnja u Dalmaciji je dosta kvalitetna. Bilo je 65 dojava u centar 112. Nema većih oštećenja, u Varošu su pale kupe s jedne kuće. Cijelu noć sam u kontaktu s gradonačelnikom Trilja. Čuo sam se i načelnikom Dicma, Petrom Maretićem koji je rekao da je oštećeno nekoliko objekata. Zasad je dosta bolja situacija nego što smo očekivali”, govori Gabrić, prenosi N1.


Načelnik Dicma Petar Maretić rekao je jutros da su utvrdili puknuća na par obiteljskih kuća.

“Danas ćemo nastaviti obilaziti teren da vidimo točnu brojku, koliko objekata je pogodio potres, koliko ih je oštećeno”, rekao je.“Ima nešto napuštenih kuća, ‘ajmo reći starijih kamenih, ali ima jedan objekt koji je baš kritično pogođen, gdje živi četveročlana obitelj, pa smo ih zamolili da, koliko mogu, da nađu negdje smještaj, jer ih je potres baš pogodio”, rekao je Maretić, dodavši da će općina danas angažirati statičara da obiđe sve lokacije za koje imaju dojave, kazao je za HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI