IMOVINSKA KARTICA NOVOG MINISTRA: Filipović živi u stanu roditelja, a uštedio je 2 milijuna kuna

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović je na toj funkciji zamijenio  Tomislava Ćorića.

Danas je objavljena i njegove imovinska kartica.

38-godišnji Davor Filipović i njegova supruga uštedjeli su, kako je naveo u svojoj imovinskoj kartici, gotovo dva milijuna kuna, točnije 1,99 milijuna. Uz to posjeduju stan u Zagrebu od 72 četvorna metra, garažu i garažno mjesto koje su, pak, kupili novcem koji su im darovali roditelji. U imovinskoj kartici je procijenio da njegov stan vrijedi 1,6 milijuna kuna, garaža, pak, 150 tisuća kuna, a garažno mjesto 112 tisuća kuna.

Ušteđevinu su, kako je navedeno u kartici, stekli “od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, od drugih izvora dohotka, od imovine i imovinskih prava, od kapitala, te prodajom imovine”.

Filipović na mjestu ministra ima plaću od oko 17 tisuća kuna, dok njegova supruga zarađuje 14,9 tisuća kuna na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje njezin suprug radi kao izvanredni profesor. Od pokretnina Filipović posjeduje auto Mercedes E200d kupljen 2019. i procijenjen na 337 tisuća kuna. Ulagao je u dionice Hrvatskog telekoma i Atlantic grupe. Ostalih vrijednih pokretnina, a ni nekretnina nemaju, odnosno nisu navedene u ministrovoj imovinskoj kartici.Filipović je karijeru počeo kao asistent ovlaštenog revizora, te je bio investicijski analitičar, kako stoji u njegovoj biografiji, potom je od 2008. godine počeo raditi na Ekonomskom fakultetu, isprva kao asistent i viši asistent na Katedri za organizaciju i menadžment, zatim je postao docent, a 2017. godine je ušao u politiku kao zastupnik u Gradskoj skupštini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI