Hrvatskom i BiH vlada proruska energetska mafija!

Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski puk se, po dobrom starom običaju, još zadugo neće vratiti u stvarnost i shvatiti da država Hrvatska postoji samo na papiru i da njome upravlja srpsko-ruska interesna skupina. Ili bolje reći - nakupina šljama koji je vjerno služio službama, poput SDB-a, KOS-a, KOG-a, a sve pod okriljem voljene SKJ

Prođe i Nova godina, evo i čitav siječanj, prođe i Europsko rukometno prvenstvo; većina se trijezni, a neki bi se tek trebali početi trijezniti. Hrvatski puk se, po dobrom starom običaju, još zadugo neće vratiti u stvarnost i shvatiti da država Hrvatska postoji samo na papiru i da njome upravlja srpsko-ruska interesna skupina. Ili bolje reći – nakupina šljama koji je vjerno služio službama, poput SDB-a, KOS-a, KOG-a, a sve pod okriljem voljene SKJ. S drugom Titom na čelu i partijskim knjižicama u džepovima, koje se danas brižno skrivaju, jer se od njih ima više koristi nego do devedesetih godina i tek, naizgled – pada komunizma.

HDZ i HSP u zagrljaju majčice Rusije

S “okupacijom” Luke Ploče, koju je Tomislav Karamarko, preko svog odanog špijuna Josipa Jurčevića, odavno dovršio, paralelno je u BiH išla i “operacija posrbljenja” resursa u kojima je većinski udio imala Hrvatska zajednica – Herceg Bosna. No, nimalo slučajno, unatoč teškom sukobu interesa u kojem je bio, da je Vlada Federacije BiH 19. srpnja 2011. godine, imenovala u NO Terminala FBiH – Zvonimira Šušnjara, šuru tadašnjeg predsjednika HSP-a BiH, Zvonka Jurišića. Šušnjar nije smio biti imenovan, jer je istodobno bio direktor tvrtke “Bossgas” sa sjedištem u Tomislavgradu.

Inače, Jurišić je bio i u kumskim odnosima s “dželatom pravaštva” u Hrvatskoj, Antom Đapićem, a za Sarajevo ga je vezalo prijeratno partijsko prijateljstvo s, kasnije, vodećim ljudima SDP-a BiH. Tako je Jurišić ušao u “poslovni aranžman” sa Zlatkom Lagumdžijom, koji je već unaprijed sve dogovorio o energetskom sektoru sa srpskim (čitaj: ruskim) glavnim igračima, Vukom Hamovićem i Vojinom Lazarevićem. Vojničkim rječnikom rečeno – rusofili za milijarde eura oštećuju RH i BiH i kreću u napad iz tri pravca – Beograda, Zagreba, Sarajeva – i to pod dirigentskom palicom iz Moskve.
Lagumdžija pritom odrađuje prljavi posao oko prodaje viškova električne energije iz FBiH (preko EP BiH i svog direktora, Elvedina Grabovice), Karamarko preuzima preko Jurčevića 25 posto Luke Ploče, a Jurišić, preko šure, Terminale Federacije BiH. Time su stvorene pretpostavke da PPD nesmetano uđe u, npr. Aluminij i od Elektroprivrede HZ-HB-a preuzme dugovanja koja su fiktivna i unaprijed dogovorena.

Dragan Čović-Rus mrzi HSP BiH, ali…Dio posla u hercegovačkim tvrtkama u državnom vlasništvu, preuzeo je onaj koji, u to smo uvjereni, zna koliko se “lemuzina” u kojoj crkvi skupilo na nedjeljnim misama. A upravo je on te crkve u zadnjih desetak godina redovito pohodio, iako se do rata potpisivao ćirilicom i izjašnjavao – Jugoslavenom. Naravno, riječ je o Draganu Čoviću, koji ne krije svoju “ljubav” s Miloradom Dodikom, Aleksandrom Vučićem i sličnim opskurnim osobama koje mrze sve što je – hrvatsko. Osim hrvatskog novca!
Obzirom da se radi o udbinoj školi i da cijelom operacijom iz Beograda rukovodi Stanko Čolak, prijeratni visokorangirani udbaš kojega se dovodi u vezu i s likvidacijama hrvatskih emigranata, taj “lanac” za sada radi besprijekorno. Do kada? E, to je već drugo pitanje…

Sastanci Gopca, Sopte i Brkića

Više od desetljeća svjedočimo kako se po hercegovačkim restoranima, okupljaju osobe iz svijeta sporta, politike, prijeratni udbaši, njihova djeca i takva slična “elitna društva”. Zanimljivo je kako se to vrlo često događa na potezu od Gruda do Ljubuškog. Eto, tako je sasvim slučajno, Milijan Brkić-Vaso – iz Klobuka. Isto kao i trenutna ministrica vanjskih poslova RH (osim što joj je otac Srbin, a Stieru nije ni do gležnja), pa do Karamarkovog “agenta” za Luku Ploče, Josipa Jurčevića. Slučajno (opet), tetka Jurčevićeve supruge je negdašnja ministrica u Vladi RH, Ljilja Vokić. Iz Klobuka!

I gle još jedne slučajnosti! U tom poslovnom pothvatu koji je i više nego znakovit, nalazi se i Višeslav Vukojević, sin Vice Vukojevića, nekadašnjeg suca Ustavnog suda RH i kuma trenutno najpoznatijeg “Kolege” – Vladimira Šeksa. Zanimljiva se stvar veže za Vukojevića jr. – za vrijeme rata istodobno je bio na plaći i u HV-u i HVO-u, iako na bojišnici nije proveo niti sekundu!? Još ako ga je potom MORH s(p)retno umirovio i stambeno zbrinuo – hrvatskoj sramoti nema kraja.

Inače, o selekciji udbaških dossiera koju je radio Vice Vukojević, pisat ćemo u idućih nekoliko nastavaka. A neće ih biti malo. Uopće! Naći će se tu imena uglednih liječnika, samoprozvanih emigranata koji su radili za SDB, a nije isključeno da će Vukojević morati pojasniti i svoju ulogu u “filtriranju arhiva”. A i o, možda, najpoznatijem ubojstvu jednog od najvećih hrvatskih intelektualaca onog vremena…
Prije rata se krišom pjevalo: “Niko nema što Klobuk imade, tri ministra u hrvatske Vlade!” Danas bi ta pjesma mogla glasiti: “Niko nema što Klobuk imade, udbaša, Rusa, izdajica i narodnih heroja skoro k’o Končar Rade”! Na sramotu hrvatskom puku Hercegovine, koji je dopustio da ga vode beogradski poslušnici…

Kako je ‘Kolega’ ustoličio Plenkovića?

Kako smo već naveli, cijela priča oko služenja Srbiji i Rusiji, odvija se u srcu Zapadne Hercegovine (točnije – Ljubuški-Grude-Posušje-Tomislavgrad), a pritom izvlačenje Plenkovića iz naftalina i briselskih “guzoštipačkih” odaja zla, nije nimalo slučajno. Naime, Plenkovićev punac je iz Čapljine, a punica iz Gruda, selo Drinovci, pa je jasno kao dan da je, zahvaljujući “Kolegi” Šeksu, Plenkovićevo premijersko ustoličenje odrađeno upravo preko – Brkića i ekipe.
Plenkovića kao pudlicu na uzici, okolo šetaju Čović, Brkić i cijela svita prijeratnih opskurnih likova odanih raznim obavještajnim službama. Pa i članovi muslimanske obavještajne službe, AID. To je samo još jedan dokaz da je Republika Hrvatska privatno vlasništvo udbaško-kriminalne hobotnice koju će netko morati presijeći…
Predsjednik Trump i njegova administracija imaju posljednju šansu da tzv. Balkan otrgnu iz ruskih ralja. U protivnom će ostati tužna činjenica da su ljudi ginuli za slobodu, a umjesto nje i dalje žive u Jugoslaviji, i dalje s Beogradom kao glavnim gradom!

Tko je osudio generala Rojsa?

O neovisnom pravosuđu govori i činjenica da je presudu Ljubi Ćesiću-Rojsu donio Županijski sud u Zagrebu, u čijem sastavu je bila i supruga, novog predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, odvjetnika Tomislava Grahovca. Na Vrhovnom sudu presudu je potvrdilo tročlano sudsko vijeće u kojem nije sjedio niti jedan Hrvat?! Jadna je to država, jer to ne može biti slučajno – niti pod razno!
A ti, Milijane Brkiću-Vaso, svakodnevno ugrožavaš živote vozeći automobil. Zašto? Pa pojasni to hrvatskoj javnosti, a u tome ti može pomoći Željko Reiner – vitez.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI