GRMOJA ŽESTOKO NA PREMIJERA: Traži da Plenković odmah podnese ostavku!

Izvor: Facebook

Reakcije na uhićenje bivše ministrice europskih integracija Gabrijele Žalac se ne smiruju. Javljaju se pretežito oporbenjaci, a među njima je i MOST-ovac Nikola Grmoja koji je objavio status na Facebooku u kojem je, među ostalim, rekao kako bi “premijer Plenković trebao dati ostavku”.

“Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon što mu je Europski ured javnog tužitelja uhitio ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a i to zbog muljaža s europskim fondovima. Koliki su milijuni eura ovjereni kao ispravni pod dirigentskom palicom ministrice Žalac?

Prije ostavke da barem malo spasi obraz Hrvatske pred europskim institucijama, Vlada RH treba hitno razriješiti člana HDZ-a i ravnatelja SAFU-a jer će ovo uhićenje imati ogromne posljedice na sustav kontrole i upravljanja jer takav čin dolazi od najviše pozicionirane osobe u tom sustavu.


Postavlja se i pitanje što je radilo tijelo za ovjeravanje Ministarstvo financija, je li i kada ovaj izdatak za plaćeni softver ovjerilo kao ispravan i tražilo povrat kroz izjavu o izdacima, a ako nije, jesu li nešto znali, ako jesu zašto nisu isto prijavili nadležnim institucijama na postupanje?

Pitanje za milijun dolara je što je radila Zlata Hrvoj Šipek i DORH?”, upitao je Grmoja na Facebooku.I saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ironično je primjetila kako premijeru “opet netko podmeće”.

“Opet netko podmeće Plenkoviću. Svi znamo da njegov HDZ nema nikakve veze sa Sanaderovim, osuđenim za korupciju!”, napisala je Anka Mrak Taritaš na Facebooku.

Dario Juričan, poznatiji kao osoba koja “želi biti Milan Bandić” također je komentirao uhićenje bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova EU.

Pogledajte što je objavio…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI