POZNATI SU REZULTATI ZA VUKOVAR! Penava je ‘potukao’ HDZ. Dobio je i gradsko vijeće. SDP bez Sabe nije prešao prag!

U Vukovaru su prebrojani svi glasovi. Dileme više nema, Ivan Penava je uvjerljivo pobjedio u prvom krugu.

Dosadašnji gradonačelnik Ivan Penava pokazao je da mu izlazak iz HDZ-a nije naškodio. Naprotiv, uvjerljivo je pobjedio Nikolu Mažara iz svoje bivše stranke.

Penava je dobio 4.889 glasova ili, prevedeno u postocima, 43,8 posto. Mažara je s druge strane zaokružilo 2.770 birača, ili 24,81 posto.

SDP pao ispod praga

 

Željko Sabo je trećeplasirani s 1.728 glasova, odnosno 15,48 posto, dok su Nenad Bučko( HNS, HSS, ANU, HSLS) dobili 853 glasa (7,64 posto), a SDP-ov Damir Maduna 523 glasa.izborima za gradsko vijeće trijmfurala je također Penavina lista, u koaliciji s Hrvatskom konzervativnom strankom. Dobili su povjerenje 41,71 posto glasova, a HDZ je dobio 21,71 posto glasova. Ovdje je treći SDSS koji je skupio 11,3 posto glasova, a preko izbornog praga prešli su i nezavisna lista Željka Sabe (6,558 psoto), DSS Srđana Milakovića (6,58 posto) koalicija HNS-HSS-ANu i HSLS (5,83 posto).

SDP je ostao ispod praga, imaju tek 3,91 posto.

 

 

Danas se u Hrvatskoj održava prvi krug lokalnih izbora u kojima Vukovarci biraju novog gradonačelnika koji će voditi grad u iduće četiri godine.

Također se bira i novi saziv Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Uz četiri najveća grada uvijek se pozornost Hrvatske kad su lokalni izbori u pitanju usmjeri prema gradu heroju čiji će stanovnici izabrati put kojim će ići u iduće četiri godine.

Birališta diljem grada otvorena su od 7 sati, a sve se odvija u posebnim epidemiološkim uvjetima i pravilima.

Prve podatke o izlaznosti i odazivu birača u Vukovaru  Državno izborno povjerenstvo objavit će (brojčano i u postocima) na mrežnoj stranici Državnog izbornog
povjerenstva zbori.hr i to: O odazivu birača do 11,30 sati objavom u 12,00 sati.

Drugi put će DIP podatke o izlaznosti objaviti u 16.30 sati.

Birališta će se zatvoriti u 19 sati a prve privremene rezultate lokalnih izbora, Državno izborno povjerenstvo ć objaviti 16. svibnja 2021. u 21,00 sat, a isti će se
dalje ažurirati svakih 15 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI