Godinu dana učinkovitoga rada Virtualnog ženskog poduzetničkog centra na promicanju ženskih poslovnih aktivnosti

PROMO

Virtualni ženski poduzetnički centar lansiran je prije godinu dana kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija.

Krenuli su prije godinu dana – 01. siječnja 2016. godine i slave prvi rođendan, uz 2012. članica i 63 člana. Iza sebe imaju, upravo zahvaljujući potpori, suradnji, razumijevanju i partnerstvu s hrvatskim poduzetnicama i poduzetnicima, ali i kolegicama i kolegama iz cijele jugoistočne Europe, godinu prožetu velikim brojem projekata, aktivnosti i sadržaja kojima snažimo žensko poduzetništvo, ali i poduzetništvo uopće.

Djelujuje kao središnja institucija, osnovana od samih poduzetnica i poduzetnika, isključivo u interesu naših članica i članova.

Virtualni ženski poduzetnički centar lansiran je prije godinu dana kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija. Misija je ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Prvu godinu našeg rada zaključujemo činjenicom stalnog rasta ženskog poduzetništva, te što je još važnije profitabilnosti aktivnosti poduzetnica i poduzetnika. Uz njih rasli su i naši brojni projekti i aktivnosti usmjereni jačanju poduzetništva, kao i naravno broj članica i članova. Posebno smo ponosi što se vijest o djelovanju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali i učinak naših djela, osjetio u državama regije, pa brojimo i članice i članove iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije. Najvažnije je da naša stalna promocija i unaprjeđivanje poslovnih aktivnosti u poduzetništvu ne poznaje granice i da smo svugdje gdje djelujemo prepoznati kao kvalitetni partneri. U tom pravcu nastavljamo i u 2017.“– kazala je Sanela Dropulić, osnivačica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u povodu našeg prvog rođendana.

Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra nedavno je nagrađena i regionalnom titulom “Najžena 21. stoljeća” zbog promocije ženskih poslovnih aktivnosti i pomoći ženama na realnom sektoru u regiji.Virtualni ženski poduzetnički centar u protekloj je godini organizirao 20 besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike s više od 400 polaznica i polaznika u Zagrebu, Zaprešiću, Novoj Gradiški, Sisku, Osijeku i Splitu te kani u 2017. nastaviti s ovim projektom i u ostalim gradovima Hrvatske.

Upriličili su prvi Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu 08. ožujka kojega je pohodilo 220 poduzetnica iz svih krajeva Lijepe naše.

 

Pokrenuli projekt BaBIZnjaka, neslužbenih i neformalnih susreta i druženja poduzetnica i poduzetnika – članica i članova Loyalty programa Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te konac godine završili tiskanjem prvog motivacijskog vodiča za poduzetnice i sve žene koje će to biti – knjigu Ja (ne)mogu biti poduzetnica.

U samo dva tjedna cjelokupna naklada knjige od 1000 primjeraka je podijeljena diljem Hrvatske, a u pripremi su novi izdavački projekti, imajući na umu da u našoj zemlji manjka kvalitetne literature usmjerene domaćem poduzetništvu.

Te šećer na kraju – pokrenuli su Loyalty program, imajući na umu da se najkvalitetnije tržišne pozicije “osvajaju” kroz umrežavanje i poduzetničko povezivanje, uz promociju usluga i proizvoda. Loyalty program Virtualnog ženskog poduzetničkog centra postao je, od pokretanja 01. siječnja 2016. godine do danas, jedna od najbrže rastućih platformi za promociju usluga i proizvoda poduzetnica i poduzetnika koje okupljamo te učinkovit način za pronalazak klijenata i kupaca za poduzetničke usluge ili proizvode.

I nastavljaju s obiljem aktivnosti i projekata i u 2017. – u prvom redu organizacijom Kongres poduzetnica jugoistočne Europe Zagreb, 8. ožujka 2017., (www.kongres.poduzetnica.hr) pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, koji nema kotizacije te kojemu je Zagreb domaćin 8. ožujka 2017., očekuju gotovo 1000 poduzetnica iz Bugarske, Kosova, Albanije, Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske. Po prvi puta na jednom mjestu će se okupiti žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Kongres nema kotizaciju, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovom linku. http://kongres.poduzetnica.hr/prijavite-se/

Facebook Comments

Loading...
DIJELI