Evo tko kritizira Vatrene zbog Thompsonova nastupa na dočeku u Zagrebu!

screenshot/hrt

Možda bi mnogima od njih bilo draže da je na dočeku Vatrenih pjevala grupa Jadrino Jato, (bivši vojni orkestar tzv. Sao Krajine), koji su jedan od zadnjih nastupa upriličili 2015. godine kada su na poziv SNV-a i Milorada Pupovca u zagrebačkom Globusu obilježili proslavu srpske Nove Godine. Podsjetimo, tijekom agresije na Republiku Hrvatsku Jandrija-Jandro Bajak i članovi grupe „Jandrino jato“ raspjevali su se 'SAO Krajinom' pjesmama koje su poticale i pozivale Srbe na pobunu protiv vlasti Republike Hrvatske i to riječima „… probudi se Srbine, pređi preko Drine, zar ne vidiš da ti narod u Krajini gine…“.

Index i njemu skloni yudexovci ne prestaju pisati o Thompsonovom nastupu na dočeku Vatrenih te upozoravaju Dalića, Modrića i ostale da poslušaju zašto je Thompson problem. A da bi začinili svoje gnojenje po Thompsonu i njegovim nastupima počinju citirati i ugledne svjetske medije koji na isti način pišu o autoru, za njih spornih pjesama, od Čavoglava do Gena kamenih i da ne nabrajamo. Izvlače i neke snimke na kojima se čuje da je Thompson pjevao i ‘Jasenovac i Gradiška Stara’.
Tako oni citiraju i tekst Financial Timesa pod nazivom ‘Nakon velikog uspjeha na prvenstvu, Hrvatska je postigla autogol’, u kojem se pod pojmom autogol podrazumijeva i nastup Thompsona na dočeku Vatrenih jer su eto Modrić i ekipa poželjeli da na spektakularnom dočeku u Zagrebu čuju Thompsonovu pjesmu ‘Lijepa li si’. Index također citira i konzervativni njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung koji je uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu uzeo kao povod za analizu stanja u Hrvatskoj pet godina nakon pristupanja u Europsku uniju. Doček nogometaša opisuju kao ”slavlje s bardom mržnje”, što se odnosi na Marka Perkovića Thompsona, te napominju da ”Hrvatska ne izgleda kao viceprvak izvan nogometnog terena” jer je obilježena ”nacionalističkim strujanjima, iseljavanjem stručne radne snage i mlakim odnosom prema EU”, egzaltirano Index citira taj njemački list. I da ne nabrajamo što sve Index i svjetski mediji koje citira pišu o Thompsonu i na taj način žele se malo nabaciti blatom i na veličanstveni uspjeh Vatrenih i njihovo srebro osvojeno u Rusiji. No, nekim portalima kao i jednom čitatelju Indexa nije bilo teško ‘pročeprkati’ i saznati tko sve piše za te ugledne svjetske medije koje orkestrirano napadaju Thompsona, ali i Zlatka Dalića i Vatrene samo zato što su poželjeli čuti, na dočeku u Zagrebu, njegovu  pjesmu ‘Lijepa li si’.
I tako ti portali i spomenuti čitatelj Indexa objavljuju sljedeće:’Pogledajte tko piše za strane medije i od kuda je sav ovaj materijal copy- paste od INDEX-a pa će vam sve biti jasno…
… I onda pročitaš imena tih novinara stranih medija koji gnoje:
Za DW Deutsche Welle – Jovan Vukosavljević
Za Algemajne cajtung – Stevo Krivokuća
Za Le Monde – Nikola Vukobratović
Za Liberation – Sandi Blagonić
Za The Guardian – Aleksandar Holiga
Za Switzerland News – Željko Peratović-Dildo
Za Associated Press – Dušan Stojanović
Za El Pais – Svetlana Milosavljević
Za BBC – Srboljub Životinjović
Za CNN – Fetaf Ftefanif
Za Politiku – Vojislav Macooko
Za New York Times – Dejan Jović
Za TV France – Ivo Goldstein
Za Washington Poste – Žarko Puhovski
Za RTS – Imotska Dektiva (pod pseudonimom)
Za Corriere della Sera – Slavenka Drakulić,
Možda bi mnogima od njih bilo draže da je na dočeku Vatrenih pjevala grupa Jadrino Jato, (bivši vojni orkestar tzv. Sao Krajine), koji su jedan  od zadnjih nastupa upriličili  2015. godine kada su na poziv SNV-a i Milorada Pupovca u zagrebačkom Globusu obilježili proslavu srpske Nove Godine.
Podsjetimo, tijekom agresije na Republiku Hrvatsku Jandrija-Jandro Bajak i članovi grupe „Jandrino jato“ raspjevali su se ‘SAO Krajinom’ pjesmama koje su poticale i pozivale Srbe na pobunu protiv vlasti Republike Hrvatske i to riječima „… probudi se Srbine, pređi preko Drine, zar ne vidiš da ti narod u Krajini gine…“.Na Vidovdanskoj smotri 1995. godine u okupiranome Slunju podižu moral vojsci i zapovjednicima SAO Krajine te odzvanjaju riječi “…Spojiće se Krajine, tu će živjet narod moj, vjekovima svoj na svom…“ ili „…Mi ne damo livade ni sela, niti vodu današnjega vrela, mi ne damo Krajine nedamo ni Knina, dok jednoga u Krajini imade Srbina…“ A da ne bi ovaj tekst ostao zagađen stihovima Jandrinog jata, neka svi, pa i dopisnici stranih medija koje smo gore naveli još jednom pročitaju stihove Thompsonove pjesme ‘Lijepa li si’, koji su Dalić i Vatreni poželjeli čuti tijekom svečanog dočeka u Zagrebu.
 
Lijepa li si 
Kad se sjetim suza krene 
zamirišu uspomene 
svake stope rodnog kraja 
i narodnih običaja 
Prepoznah ljepotu tvoju 
što probudi ljubav moju 
kad sam s tobom srce moje 
kuca jače, veliko je 
  
Oj Zagoro, lijepa li si 
Slavonijo, zlatna ti si 
Herceg-Bosno, srce ponosno 
Dalmacijo, more moje 
jedna duša a nas dvoje 
pozdrav Liko, Velebita diko 
lijepa li si 
Kad Neretva moru krene 
ti se tada sjeti mene 
mojoj pjesmi budi tema 
za sve one kojih nema 
Ajde Istro i Zagorje 
podignimo sve tri boje 
zagrlimo se pred svima 
neka vide da nas ima 
Facebook Comments

Loading...
DIJELI