Brkiću prekipjelo: Ruši Plenkovića i preuzima HDZ?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Svatko tko osjeća Hrvatsku, Domovinski rat i hrvatske branitelje danas je tu. Oni koji nisu, imaju svoje razloge za to i to morate njih pitati. Tim je riječima, posve nedvosmisleno, Milijan Brkić s komemoracije za Slobodana Praljka uputio brutalnu poruku premijeru Plenkoviću

Andrej Plenković nije se usudio konfrontirati s ministrom Tomom Medvedom kada je pogurao nove beneficije i izdatke za branitelje, milijarde kuna koje će opteretiti državni proračun. Jednako tako, Plenković šuti i kad Krstičević kupuje borbene avione, iako je i laicima jasno da će ti izdaci s vremenom postati težak teret, možda čak i nepodnošljiv za državni proračun. Kao što smo u prošlom broju nedvosmisleno objavili, Andrej Plenković ne kontrolira HDZ. On ne može riješiti ni najbanalnije probleme koji opterećuju stranku, poput notornog obiteljskog nasilnika koji se ne želi maknuti s mjesta požeškog župana, ali ni složenije probleme, poput hrvatskog nogometa, koji – premda se radi o sportu – ipak jest bolna točka hrvatskog društva. Nešto manje se zna o nemoći nekih Plenkovićevih ljudi, poput ministra Božinovića, koji ne mogu uspostaviti kontrolu u svojim resorima jer njima, zapravo, vladaju Milijan Brkić i njegovi ljudi, piše Express.hr

A jasno je kao dan da bi Brkić – samo da se to od njega zatraži – svojim autoritetom s lakoćom sa svih pozicija eliminirao lokalnog silnika ili primorao HDZ-ovce iz nogometne močvare da se – barem prividno – udalje s isturenih položaja. Baš kao što su Šeksa sad eliminirali udbaškim dokumentima, tako je već dugo tiho eutanaziran i aktualni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Udarom na Šeksa poručio je premijeru da je sljedeći, samo… desnica HDZ-a nema nikakvog nasljednika
Svatko tko osjeća Hrvatsku, Domovinski rat i hrvatske branitelje danas je tu. Oni koji nisu, imaju svoje razloge za to i to morate njih pitati. Tim je riječima, posve nedvosmisleno, Milijan Brkić s komemoracije za Slobodana Praljka uputio brutalnu poruku premijeru Plenkoviću. Jasno je, dakle, da se u “Lisinskom” mobilizirala HDZ-ova desnica koja nema nikakve veze s dobrim dijelom aktualnih Plenkovićevih ministara – koje u stranci podrugljivo nazivaju “Plenkijevi Jugosloveni” – pa ni s Plenkovićem samim.

Udar na Vladimira Šeksa dio je složene operacije stranačke desnice, koja korak po korak delegitimira Andreja Plenkovića. Objava njegovih udbaških dosjea topnička je priprema za konačni udar, do kojeg će doći kad stranka nađe novoga “kalifa”, piše Exspress.hr.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI