BIVŠI GLASNOGOVORNIK VATIKANA PRIZNAO: ‘Benedikt XVI spreman je za susret s Gospodinom’

foto: wikimedia

Otac Federico Lombardi, ravnatelj vatikanskog Tiskovnog ureda od 2006. do 2016., rekao je da je papa emeritus Benedikt XVI. spreman za “konačni susret” s Bogom.

Isusovački svećenik to je rekao u intervjuu za Avvenire, novine talijanskih biskupa, u povodu svog nadolazećeg 80. rođendana, koji će proslaviti 29. kolovoza.

U intervjuu, objavljenom 22. kolovoza, svećenik, koji je također bio provincijski poglavar talijanskih isusovaca i ravnatelj Vatikanskog televizijskog centra, podsjetio je da je mogao pratiti Benedikta XVI. “tijekom gotovo cijelog njegova pontifikata od 2006. do njegove ostavke s Petrove stolice u veljači 2013.

Lombardi je istaknuo da je Benedikt XVI. “učen čovjek” te bi ga definirao kao “papu teologa s vrlo jasnim idejama”.

Njegov posljednji susret s Benediktom XVILombardi je rekao da je posljednji put mogao vidjeti Benedikta XVI. “7. svibnja, kako bi mu priopćio vijest o dodjeli nagrade zaklade posvećene njemu”.

Benedikt XVI., koji je u travnju napunio 95 godina, “još uvijek zadržava zadivljujuću mentalnu bistrinu”, prema Lombardiju. “Ima stvarno izvanredno pamćenje i sposobnost povezivanja za svoje godine.”

Isusovac je također rekao da je nakon što je vidio Benedikta XVI. ostao s “predodžbom o čovjeku koji, unatoč svojoj krhkosti, komunicira spokoj. Zahvaljujući, mislim, intenzivnom životu molitve.”

“Uvijek se oprašta lijepim osmijehom i osjeća se spremnim za konačni susret s Gospodinom”, rekao je. >>> više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI