ANALITIČAR O GOVORU MILANOVIĆA: Konačno je netko problematizirao ulogu Milorada Pupovca koji se godinama nameće kao moralni arbitar o krupnim problemima Hrvatske

Zoran Milanović u Rijeci je danas opet imao ‘jednu’ od svojih pressica. Komentirajuću najaktualniju i najvruću temu ovih dana izbor predsjednika Vrhovnog suda i opet nije birao riječi da odgovori onima  koji ga prozivaju kao i njegovu kandidatkinju Zlatu Đurđević.

Tako je izjavu premijera Plenkovića o Zlati Đurđević proglasio ‘seljačkom i divljačkom uvredom’, dok je ponovo pozvao Sanju Sarnavku, ali i Žene SDP-a koje nisu stale u obranu Đurđević. Tu se je dotaknu o Milorada Pupovca koji je Đurđević nazvao ‘padobrankom’, te mu poručio kako je ‘Zadnji je koji smije govoriti da je ona padobranka’.

Ove oštre izjave predsjednika Milanovića za portal Otvoreno komentirao je politički analitičar Tomislav Stipić.

“Zoran Milanović skinuo je rukavice do kraja. Je li to umjesno ili ne, odlučit će njegovi birači na sljedećim izborima. Međutim, činjenica je da Hrvatska trenutno ima predsjednika koji se ne libi reći ono što misli dobar dio javnosti, a da pri tom uopće ne razmišlja hoće li se nekome svidjeti ili ne”, kaže Stipić.

“On precizno javnosti prokazuje sve igrice HDZ-a koje oni godinama serviraju građanima i prodaju maglu. Ono što se može negativno percipirati u cijelom njegovom djelovanju jest to što se on nameće kao vođa oporbe jer govori o onome što bi trebala artikulirati oporba. Međutim, to je više problem oporbe nego Milanovića”, nastavlja.‘Konačno je netko problematizirao ulogu Milorada Pupovca’

Također Stipić naglašava kako je dobro što je predsjednik problematizirao ulogu Milorada Pupovca, te ga prikazao kao ‘trgovca’ u sklapanju koalicija.

“Konačno je netko problematizirao ulogu Milorada Pupovca koji se godinama nameće kao moralni arbitar o krupnim problemima Hrvatske i koji na račun predstavljanja Srba promovira svoje propale socijalističke umotvorine. Naravno da će Pupovac ovo iskoristiti za plakanje kako ga se napada kao Srbina, ali cijeloj hrvatskoj javnosti je jasno da je on obični politički trgovac koji je uvijek tu kada HDZ-u zaškripi”, navodi Stipić.

Također Stipić kaže kako je predsjednik u pravu kada kaže kako je Pupovac cijelo vrijeme Srbe u Hrvatskoj drži u svojevrsnom ‘getu’, a radi ostvarivanja svojih interesa.

“Milanović je k tome u pravu kada kaže da je on pravi predstavnik Srba u Hrvatskoj jer je upravo on štitio pravo na jezik, pismo i izražavanje srpskoj nacionalnoj manjini, većinska srpska mjesta redovno su ga birali. Prema tome, s ovom kritikom Pupovca trebala bi započeti degetoizacija hrvatskih Srba koje Pupovac, radi svojih partikularnih interesa drži cijelo vrijeme u svojevrsnom getu kako bi s njima mogao trgovati u sklapanju koalicija s HDZ-om”, govori Stipić.

Hrvatski Srbi zaslužili su biti potpuno integrirani u hrvatsko društvo, a kad se to dogodi, politički život Milorada Pupovca gubi smisao. S ovim će sada najnezadovoljniji biti birači HDZ-a koji misle isto kao i Milanović, ali će biti frustrirani jer oni takvu retoriku očekuju od vlastite stranke, a ne od ‘komunjare’ Milanovića, zaključuje Stipić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI