AHMETOVIĆ JE OVO JEDVA ČEKALA: Nikad jače udarila na Plenkovića! ‘Ne ostavka- protjerivanje iz Banskih dvora’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Uhićen je ministar Horvat. Koliko ja shvaćam, a znam koliko i vi. Vidim da je riječ o događajima iz 2018. godine u vezi potpora poduzetnicima. Vidim da se tu spominju u tom istraživanju i drugi dužnosnici, Milošević, Aladrović. Vrlo je indikativan tajming nakon takvog tjedna kakvog smo imali. Ta ažurnost DORH-a. Očekujem da svi potvrdimo da DORH i pravosuđe nisu pod šapom HDZ-a, ali imaju očito neki razlog za uhićenje ministra. Očekujem od DORH-a da obavijesti javnost što je toliko žurno i da se uhićuje ministra. Siguran sam da bi se ministar odazvao da ga se želi ispitati. Smatram da je neprihvatljivo da cijelog jutra slušamo komentare ljudi koji ni po čemu ne mogu to komentirati. Netko iz sustava pušta informacije novinarima i kreiraju nekakav dojam dramatičnosti. Pozivam DORH da se očituje.”, kazao je premijer Plenković i time izazvao brojne i to dosta žestoke reakcije, posebno iz oporbenih redova koji ovu izjavu smatraju pritiskom na DORH i pravosuđe.

Jedna od žešćih reakcija stigla je od od SDP-ove Mirele  Ahmetović  koja kao i uvijek nije birala riječi kako bi napala premijera Plenkovića.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Na presici predsjednika Vlade doznali smo kako smo imali spektakularan tjedan u kojem nas je posjetio američki nosač aviona. I kako je tajming za uhićenje Horvata indikativan nakon takvog spektakularnog tjedna. Jer policijski i pravosudni aparat RH mora najprije dva tjedna pljeskati na spektakularan tjedan HDZ-ove Vlade, pa onda hapsiti.

Nadalje, predsjednik Vlade RH poziva državnu odvjetnicu da stane pred kamere i objasni zašto hapsi ministra u Vladi. Još gore, kaže da će ju on zvati da mu ona objasni? Nije li državna odvjetnica samostalna, kako je trabunjao i sam premijer kad ju je zdušno branio u Saboru? Sada ipak nije? Što smo mi, “puppet state”?I najgore od svega, ficlek premijer žali se da je Horvat uhićen zbog nečeg što se događalo prije četiri godine, a ne zbog ovog što radi danas. “Čemu dramatičnost” pita se premijer. Da ga podsjetim, Horvat je i onda i danas bio njegov izbor. On je odgovoran za ovu sramotu koja nije samo sramota njegove Vlade, nego sramota i za Hrvatsku. Njegovi ministri redom padaju zbog kaznenih djela, a on govori o tajmingu?

Ne ostavka, protjerivanje iz Banskih dvora!

“Nitko mi neće prišit’ Ivu Sanadera!” Ni ne mora. Čestitam premijeru, nadmašili ste i prethodnika osuđenog za krađu javnog novca, bivšeg šefa stranke osuđene za korupciju. Spektakularno postignuće!

BONUS: Koalicijski partneri podržavaju kleptokraciju u režiji Andreja Plenkovića.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI