ZAPEČENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za 20 minuta!

Foto: Depositphotos

Napravite lagan i ukusan ručak s tikvicama za samo dvadeset minuta!

Sastojci:

3 tikvice (mogu i patlidžani)
2 žlice maslinova ulja
3 mlada luka
vezica bosiljka
150 g naribanog sira (edamer, ementaler…)
2 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
sol, papar
po želji peršin
2 žlice parmezana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Tikvice, operite, osušite i narežite na tanje ploškice. Posolite. Narežite mladi luk, nasjeckajte bosiljak i naribajte sir. Malo ocijedite tikvice pa ih pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom.
Posudu za pečenje premažite uljem i rasporedite tikvice. Izmutite jaja, dodajte vrhnje, češnjak, sol, papar pa prelijte preko tikvica.
Pecite u pećnici 15-ak minuta, potom pospite parmezanom i dopecite još 5 minuta da dobijete rumenu boju.
Poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI