VELIKI USPJEH ZA HRVATSKI TURIZAM! Evo koji je grad izabran za jedan od najljepših europskih gradova na moru

Pixabay

Ususret glavnoj turističkoj sezoni stiže još jedna odlična vijest! Naime, ugledni putnički časopis Condé Nast Traveller sastavio je popis najljepših gradova na moru u Europi. Na listi se nalazi Istra, odnosno grad Rovinj.

Jedan od autora časopisa, Rick Jordan, fasciniran je hrvatskom obalom i brojnim hrvatskim gradovima na moru. U Hrvatsku redovito dolazi još od osamdesetih godina. Obožava Dubrovnik, Vis i Hvar. Međutim, kao najljepši grad na moru, i to u cijeloj Europi, odabrao je Rovinj.

Kako je rekao, Rovinj ga fascinira “svojom obalom, srednjovjekovnim zidinama i starom gradskom jezgrom, borovim šumama, malim uvalama, morskim plodovima i malvazijom”. Također, Jordana se dojmila “svaka vožnja biciklom do luke, kao i mali restorani smješteni na rubovima stijena uz more”.

Iza Hrvatske na listi su se našle još Italija, Portugal, Francuska, Španjolska, Grčka te druge zemlje.

Na drugom mjestu nalazi se Plage de Saleccia, pješčana plaža s tirkiznim morem smještena na samom sjeveru francuskog otoka Korzike dok je na trećem mjestu na listi spomenutog putničkog časopisa Favignana, jedan od pet otoka Egadskog otočja.Facebook Comments

Loading...
DIJELI