UKUSNI BISKVIT BOGATOG MLIJEČNOG OKUSA S KARAMELOM! Idealan izbor deserta ako nemate puno vremena za pripremu!

Kolač kojem rijetko tko može odoljeti ”Tri leće” oduševljava svojim sočnim biskvitom bogatog mliječnog okusa. Ukoliko ste se zaželjeli nečeg slatkog, a nemate puno vremena za pripremu, ovo je idealan izbor!

Sastojci za biskvit:

6 jaja
100 g šećera
200 g brašna
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer
Sastojci za preljev:
400 ml vrhnja za šlag
300 ml kondenziranog mlijeka
800 ml mlijeka
Karamel:
200 g šećera
200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Bjelanjke izradite u čvrst snijeg pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite dodavati jedan po jedan žumanjak dok miksate. Prašak za pecivo umiješajte s brašnom. Brašno dodajte u izrađene bjelanjke i lagano sve sjedinite pjenjačom. U posudu za pečenje promjera 31 x 36 cm postavite masni papir i ulijte smjesu te je rasporedite.
Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta. Kada je pečen, izvadite ga, iskrenite i odvojite masni papir. Izbodite biskvit vilicom s obje strane. U posudu ulijte vrhnje za šlag i još topao biskvit vratite izvrnut u nju. Ostavite ga malo da upije tekućinu.
Pomiješajte kondenzirano mlijeko s običnim i prelijte preko biskvita. Ostavite da biskvit upije mlijeko, a za to vrijeme pripremite karamel. Šećer stavite u lonac da se otapa na srednjoj vatri i povremeno lagano miješajte. Kad se šećer otopi, dodajte vrhnje za šlag i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nemojte predugo kuhati jer nije u cilju da dobijete gusti karamel.
Još mlak karamel prelijte preko kolača i stavite u hladnjak na hlađenje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI