UKUSNA GIBANICA: Uvijek uspije, idealna za početnike!

Foto: Depositphotos

Ova ukusna gibanica idealna je za početnike. Radite ju točno po receptu i uvijek će biti savršena!

Sastojci:

500 g gotovih kora
500 g sitnog sira
4 jaja
1 šalica jogurta
1 šalica mineralne vode
1/2 šalice ulja
1 žličica soli

Preljev:

1 jaje
1 dl mlijeka



Priprema:

Nauljite lim za pečenje i posložite u njega četiri kore tako da vam od svake ostane 1/3 izvan lima sa svake strane kako biste poslije poklopili gibanicu. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
U zdjeli pomiješajte sir, jaja, jogurt, mineralnu pa posolite po želji. Odvojite na stranu tri kore, a ostale uzimajte jednu po jednu pa ih potopite u zdjelu s nadjevom. Izlijte sve zajedno na kore. Složite tri kore s vrha, potom zatvorite gibanicu dijelovima koji su ostali izvan lima. Preko gibanice prelijte 1 dl ulja. Razmutite u zdjeli jaje i dodajte mu 1 dl mlijeka pa prelijte po gibanici. Vilicom izbockajte gibanicu i lagano zarežite nožem na četvrtine. Pecite 20-25 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI