U ZAGREBU POČINJE OMILJENI ULIČNI FESTIVAL: Kazališne, mađioničarske i cirkuske predstave na 26. međunarodnom uličnom festivalu Cest is d’Best

Cest is d'Best (Foto: Press)

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet u četvrtak u 20,30 sati u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac otvorit će 26. međunarodni ulični festival Cest is d’Best. Iako je službeno otvorenje tek navečer, posjetitelji tijekom cijelog dana mogu uživati u kazališnim, mađionačarskim i cirkuskim predstavama.

Taj najstariji i najveći zagrebački ulični festival održat će se od 18. do 21. kolovoza, a  sudjelovat će oko 100 izvođača iz Hrvatske i svijeta.

U sklopu festivala održat će se bogat, šaren i veseo program za sve uzraste koji obuhvaća brojne komponente, od glazbene, kazališne i performerske do likovne, plesne i sportske.

U sklopu Festivala nastupat će grupa Detour i mađarska plesna skupina, bit će održan festival u gostima Ritam Mediterana, a za četvrtak popodne predviđena je utrka smetlara u trokolicima na Trgu bana Jelačića.

Organizatori Festivala pripremili su više koncerata, mnogo uličnih svirki, desetak kazališnih predstava, nekoliko plesnih događaja, oko 50 nastupa performera, dvadesetak likovnih, cirkuskih i drugih radionica.Prema riječima organizatora, Festival “Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njeguje zagrebački identitet te oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam te briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI