TAKO NJEŽNE ZA NEPCE! Kukuruzne kiflice koje se naprosto tope u ustima, a gotove su u tren oka

Neodoljive mekane kukuruzne kiflice nije teško napraviti. Slijedite ovaj recept i uspjet će vam svaki put!

Sastojci:

150 g kukuruznog brašna
500 g glatkog brašna
1 žličica šećera
1 žličica suhog kvasca
1,5 žličica soli
1,5 dl mlakog mlijeka
180 g jogurta
1 jaje
50 ml ulja

Priprema:

Pomiješajte kukuruzno brašno, šećer i kvasac s mlakim mlijekom. Dodajte jaje i jogurt pa ulje, sol i glatko brašno. Dobro umijesite i oblikujte tijesto u loptu. Prekrijte ga krpom i pustite da se diže 45 minuta. Izvaljajte tijesto u krug, izrežite na 16 trokuta. Zarolajte u kiflice i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite jajetom i po želji pospite makom ili sezamom. Ostavite da se kiflice dižu pola sata. Pecite na 200 °C 15 minuta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI