TACO S MLJEVENIM MESOM: Domaće mekane tortilje i mirisan nadjev

Foto: Depositphotos

Pripremite domaće mekane tortilje i mirisan nadjev s mljevenim mesom po ovom receptu, nećete se razočarati!

Sastojci za nadjev:

1 sjeckani luk
1 češanj češnjaka
1 žličica soli
500 g mljevenog mesa
200 g sjeckane rajčice
400 g graha iz limenke
1 žlica čili umaka
8 tortilja
200 g sira
1 kiselo vrhnje
papar
sjeckani peršin

Taco:

450 g glatkog brašna
10 g praška za pecivo
5 g soli
2,5 dl mlake vode
90 g otopljenog maslaca



Priprema:

Sjeckani luk i češnjak posolite i pirjajte 5 minuta pa dodajte meso, nastavite pirjati još 10 minuta. Dodajte ocijeđeni grah, pasiranu rajčicu i čili umak, ako ga nemate, dodajte ljuti feferon. Pirjajte još 10 minuta. Tortilje zagrijte kratko u tavi za palačinke bez ulja, na svaku stavite nadjev, žlicu vrhnja, malo sjeckanog svježeg peršina i zamotajte.

Tijesto za tortilje:
Dobro umiješajte sve sastojke. Ostavite tijesto da odstoji 15 minuta pa ga ponovno dobro umijesite. Podijelite na osam jednakih dijelova. Razvaljajte tanko u oblik tortilje. Dobro ugrijte tavu s neprianjajućom podlogom i pecite tortilje bez ulja oko 2 minute,
odnosno minutu sa svake strane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI