STARINSKI RECEPT IZ BAKINE KUHARICE: Kiflice s pekmezom su pravi klasik, tajna uspjeha je u jednom sastojku!

Savršene su i uz mlijeko ili čaj!

Sastojci:

100 g krem-sira

2 žumanjka

100 g maslaca



100 g šećera u prahu

300 g brašna

korica limuna

1/2 praška za pecivo

pekmez

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, dodajte krem-sir i žumanjak pa još mutite mikserom. Dodajte koricu limuna i brašno s praškom za pecivo. Umućeno tijesto stavite u vrećicu, a zatim u hladnjak da odstoji 2 do 3 sata.

Razvaljajte tanko tijesto, oko pola centimetra, te ga izrežite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite pekmez i uvijte u kiflice.

Lim obložite papirom za pečenje pa poredajte kiflice. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata. Pospite šećerom u prahu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI