SPREMA SE SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: Jagma za Mišin koncert na Starom placu! Dogodit će se nešto dosad nezabilježeno, on se obratio publici

Foto: Cropix

Točno u podne krenula je prodaja ulaznica za koncert koji se dugo najavljivao, onaj Mate Miše Kovača koji će se održati na Starom placu u Splitu 5. lipnja.

Odmah je krenula jagma za ulaznicama za povratnički koncert legende hrvatske glazbe koji bi se pred publikom trebao pojaviti nakon tri godine.

Stari plac je kao što je svima ili većini poznato jedno od mitskih mjesta grada pod Marjanom na kojem je Mišin voljeni klub Hajduk ispisao najveće stranice svoje povijesti.

Spektakl je nazvan ‘Samo nas nebo rastavit može’. Kako kažu organizatori bit će to jedan od najvećih koncerata najpopularnijeg pjevača s ovih prostora koji i do danas drži titulu kao pjevač s najviše prodanih nosača zvuka u cijeloj regiji.

Proplakat će zora’, ‘Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim’, ‘Ostala si uvijek ista’, ‘Noćas ćemo zemlji ko materi reći’, ‘Dalmacija u mom oku’, ‘Ti si pjesma moje duše’, ‘Poljubi zemlju po kojoj hodaš’, samo su neki od velikih hitova ovog poznatog Dalmatinca koji svoje pjesme čak ne mora niti pjevati, dovoljno je da samo podigne ruke ostatak odradi njegova vjerna i brojna publika na koncertima.“Nemam se ja tu što pripremati. Spremni smo odavno i publika i ja. Sada čekamo” kaže Mišo koji je u sjajnoj formi, a čiji je tim u ponedjeljak izašao na teren, na Hajdukov stari plac, kako bi izvidio stanje i sve pripremio za predstojeći spektakl na kojem će se o tome da baš sve bude produkcijski besprijekorno pobrinuti ljudi iz Scardone.

“Drago nam je da nastavljamo suradnju s Mišom s kojim je naša produkcija dosad ostvarila njegove najveće koncerte poput onih na Poljudu (gdje je Mišo dva puta nastupao), kao i na koncertima u Spaladium Areni i Areni Zagreb koji su ostali zabilježeni kao najveći glazbeni događaji u povijesti domaće glazbe. Što se Mišinog predstojećeg koncerta na Starom placu tiče, posebnost je što su razglas Digilog produkcije (bivši Cobra ton), kreirali hrvatski beskompromisni zaljubljenici u zvuk na čelu s Bracom Radovićem.

Da se radi o impresivnom i jedinstvenom razglasnom sistemu svjedoče i riječi nekih svjetskih stručnjaka kao što je ton majstor Simple Mindsa koji je na zagrebačkom koncertu ove grupe izjavio da se taj sistem može svrstati uz bok najvećih svjetskih brendova. Naravno, za Mišu samo najbolje” kaže Branko Paić iz Scardone prenosi Jutarnji list.

Kako su također poručili na Hajdukovom starom placu će biti više od 300 Kw razglasa, odnosno najviše što je ikad u povijesti postavljeno na takvoj lokaciji.

“Kada se već bavimo brojkama, atmosferi će zasigurno pridonijeti i preko 200 rasvjetnih tijela, led ekrani, a fronta cijele scene iznosit će 50 metara. Vjerujte, sve to bit će uistinu impresivno, a drugačije i ne može biti na stadionskom koncertu živuće legende! Inače, stadionski koncerti imaju svoje zakonitosti i morate cijeli prostor staviti u funkciju koncerta. Mi ništa nećemo prepustiti slučaju, tim više jer se ovaj događaj odvija na Starom placu, kultnom mjestu s legendarnom murvom, starom više od sto godina, koja će tijekom Mišinog koncerta biti posebno osvijetljena, jer je ona važan simbol Starog placa”, kazuje Paić.

“Mišo je već najavio da će na koncertu napraviti lom, a kada se spoje Mišo, njegova publika koja s njim pjeva od prvog do zadnjeg takta, te vruća stadionska atmosfera 5. lipnja dogodit će se događaj koji će ući u povijest, čemu će se prilagoditi i scenografija koja će biti posebno kreirana za ovaj koncert”, završio je Bernard Paić iz Scardone najavljujući spektakl koji će Split i Hrvatska čini se još dugo pamtiti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI