Uz čašu dobrog vina!
Sastojci:
40 dag špageta
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
10 dag naribanog paškog sira
1 grančica peršinova lista
1 lovorov list
1/2 žličice majčine dušice
3 do 4 lista svježeg bosiljka
malo ružmarina, origana i muškatnog oraščića
maslinovo ulje
papar
sol
Priprema:
Špagete skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih prebacite u drugu posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje te držite na toplom.
Na zasebno zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte nasjeckani peršinov list, majčinu dušicu, bosiljak, muškatni oraščić, origano i lovorov list pa sve zajedno malo popržite.
Zatim tom smjesom prelijte špagete (prethodno izvadite lovorov list) i na vatri lagano izmiješajte. Jelo prebacite u zdjelu i pospite naribanim sirom.