SEVERINU ZADESIO NOVI PROBLEM: Državno odvjetništvo protiv pjevačice podignulo optužnicu, evo kakva je kazna može zadesiti

Foto: Ivan Lacković/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv pjevačice Severine Vučković za dva kaznena djela nametljivog ponašanja.

Optužnica još nije pravomoćna jer tek treba biti dostavljena strankama na odgovor, a nakon što stigne očitovanje Severine sazvat će se optužno vijeće koje će odlučivati o osnovanosti navoda iz optužnice, no  te informacije za Jutarnji su potvrdili glasnogovornica Općinskog kaznenog suda kao i Krunoslav Stjepan Rajačić, v.d. općinskog državnog odvjetnika u Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu: “Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 16. svibnja 2022. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja iz članka 140. stavak 1. Kaznenog zakona pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu. Kaznena djela su počinjena na štetu dviju hrvatskih državljanki (1963. i 1957. godište)”.

Tužiteljstvo to nije reklo izravno no podsjetimo radi se o slučaju kad je pjevačici Ljiljani Klinger, ravnateljici osnovne škole koju je pohađao njezin sin poslala SMS poruke s uvredljivim sadržajem, ali i dodala da bi ju zadavila rukama. A zbog toga je Klinger krajem 2021.podnijela i dvije dopune toj kaznenoj prijavi. Zbog nametljivog ponašanja Severinu je prijavila i sada bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

Predviđena kazna za spomenuto kazneno djelo je jedna godina zatvora.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI