RUDAN ISKRENO PRIZNALA: Čekam bolje dane naši su političari kriminalci, živimo u noćnoj mori’

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Vedrana Rudan poznata spisateljica nedavno je priznala da ima zdravstvenih problema. Uslijed zaraze koronavirusom, naime, naglo joj se pogoršao vid, o tome je progovorila  u prvom intervju nakon priznanja za srpski Kurir.

“Za vrijeme korone ostala sam bez vida. Na ekranima sam vidjela samo mutne mrlje. Liječnici su mi rekli da ne znaju o čemu se radi i neka čekam bolje dane. Čekam ih već mjesecima. Trenutno je ipak bolje. Pred očima mi se tamni oblaci skupljaju samo povremeno”.

“Ne znam kad će mi se vid posve vratiti. Kad pogledamo oko sebe, oni koji mogu, možda je i bolje vidjeti samo mrlje. Oštar vid može čovjeka baciti u depresiju”, dodala je. “Ne znam kad će mi se vid posve vratiti. Kad pogledamo oko sebe, oni koji mogu, možda je i bolje vidjeti samo mrlje. Oštar vid može čovjeka baciti u depresiju”, dodala je Rudan.

U intervjuu je spomenula i život u bivšoj Jugoslaviji, kada je “svaka ambiciozna seljačina nije mogla preko noći kupiti doktorat”.

“Živjeli smo u ‘diktaturi’ i sanjali ‘demokraciju’. Da, bilo nam je bolje jer smo sanjali. Danas živimo u stalnoj noćnoj mori, obuzeti jezivim strahom da ćemo izgubiti posao, da nećemo moći otplaćivati rate kredita, školovanje djece. Liječenje koje smo u Jugoslaviji podrazumijevali kao nešto što nam pripada danas je privilegija samo za bogate. Obrazovanje u Jugoslaviji bilo je vrhunsko. Tada nije svaka ambiciozna seljačina mogla preko noći kupiti doktorat, što se danas u Hrvatskoj stalno dešava. Školovanje je bilo besplatno, postojali su studentski krediti i siromašna djeca su mogla završiti fakultet. Danas je to mislena imenica. Naši su političari kriminalci, ne pada im na pamet da to od nas skrivaju, mediji su prodani, ponovit ću izlizanu rečenicu iz jednog američkog filma – Sve nas jedna plaća dijeli od bankrota”, kazala je za Kurir. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI