RIŽA S BROKULOM: Sočno, zdravo i gotovo za tren! Ovo jelo je idealno za sportaše i ljude u pokretu

Uživajte u odličnom jelu!

Sastojci:

30 dag pilećih prsa
20 dag riže
1 veća mrkva
brokula
rajčica
2 dl vrhnje za kuhanje
začini: vegeta, sol, tabasco

Priprema:

Rižu popržite dok ne poprimi staklasti izgled na malo zagrijanog ulja te potom nadolijte oko 2,5 dl vode i skuhajte je napola. Mrkvu ogulite i potom uzdužno izrežite na tanke šnite debljine milimetra, a potom tako pripremljene tanke šnite ukoso izrežite na što tanje rezance dužine do 3 cm kako bi se mrkva u što kraćem vremenu dobro prodinstala. Usitnite brokulu.



Piletinu isijecite na štapiće debljine 0,5 cm i dužine do 3-4 cm i popržite na malo ulja u tavi ili woku. Nakon što je piletina sa svih strana poprimila bijelu boju, na nju dodajte prethodno nasjeckanu mrkvu i tikvice pa dinstajte uz protresanje još oko minutu, pazeći da tanko narezano povrće ne zagori.

Potom zalijte vrhnjem za kuhanje te kad zakuha, dodajte napola skuhanu rižu i mini rajčice izrezane na četvrtine. Kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta, začinite prstohvatom soli i žličicom vegete te s desetak kapi tabasca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI