RARITET NA DRAŽBI PRODAN ZA PREKO 200.000 FUNTI: Rukom pisani tekst Bowiejeve pjesme ‘Starman’ izazvao opću pomamu

Screenshot

Aukcijska kuća Omega Auctions objavila je da je originalni rukom pisani tekst pjesme ‘Starman’ Davida Bowieja iz 1972. godine prodan u utorak na dražbi u Velikoj Britaniji za 203.500 funta (oko 1.700,000 kuna), a dokument je na dražbu stavio anonimni privatni kolekcionar koji ga je nabavio još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na dražbi je tekst ponuđen u sklopu prodaje većeg broja predmeta pod nazivom “David Bowie i Glam Rock”, a obožavatelji su, između ostaloga, mogli kupiti postere i vinilne ploče.

Pjesma je prvi put objavljena na Bowiejevom petom albumu ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’, a početna cijena teksta ispisanog modrom tintom na papiru formata A4 iznosila je oko 40.000 funta (oko 337.000 kuna).

Na papiru se vide izmjene i dodaci koje je unosio Bowie, kao i pravopisne pogreške koje je pjevač ispravio, a dokument je 2013. godine bio izložen u muzeju Victoria & Albert na retrospektivnoj izložbi posvećenoj pjevaču koji je umro u siječnju 2016. u 69. godini života.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI