PUNJENO PEČENO PILE: Pripremite za posebne goste, oduševit će ih mirisom i okusom!

Za posebne goste pripremite ukusno punjeno pile, oduševit će ih mirisom i okusom!

Sastojci:

1 pile cca 2 kg
1 limun
1 žličica crvene slatke paprike
400 ml suhog bijelog vina
maslinovo ulje

Za nadjev:

200 g pancete
1 glavica crvenog luka
1 režanj češnjaka
800 g bijelog graha iz konzerve
200 g sušenih rajčica
sol, papar, maslinovo ulje



Priprema:

Pile dan ranije dobro operite i posušite. Unutrašnjost posolite i popaprite te stavite cijeli limun narezan na kriške. Izvana pile poprskajte maslinovim uljem, dobro posolite, popaprite i pospite mljevenom paprikom. Sve zajedno dobro utrljajte u kožu pileta. Ostavite da prenoći. Pancetu narežite na kockice, narežite luk i češnjak te sušene rajčice. Maslinovo ulje ugrijte u dubljoj tavi, dodajte pancetu i pržite tri minute. Dodajte luk pa sve zajedno pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak, nakon minute umiješajte ocijeđeni grah iz konzerve i sušene rajčice. Ostavite smjesu da se malo ohladi i za to vrijeme u dublji lim za pečenje ulijte vino i 200 ml vode. Pile napunite nadjevom i stavite u lim s vinom i vodom, pokrijte folijom i pecite 60 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Maknite foliju, prelijte sokom u kojem se pile peklo i pecite još 30 minuta na 200 °C. Izvadite pile iz pećnice i ostavite da odstoji 15 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI