PROŠLO JE 25 GODINA OD TRAGIČNE POGIBIJE PRINCEZE DIANE: Zvali su je ‘kraljicom srca’, a njezini sinovi za sve krive medije

Foto: Guliver Images

U srijedu, 31. kolovoza obilježava se 25 godina od tragične smrti britanske princeze Diane. Poginula je godine 1997., kada je imala 36 godina. Stradala je u bijegu pred paparazzima u prometnoj nesreći u tunelu u Parizu.

Sinovi Lady Di, William i Harry prije godinu dana otkrili su spomenik njoj u čast. Tada je kao da izbjegavaju pogledati u oči jedan drugom. Kao da se trude razmijeniti što je moguće manje riječi, prenosi Deutsche Welle.

“To je nekako kao da je ona svoj dio obavila s mojim bratom, i sad pomaže prvenstveno meni”, kazao je Harry.

“Ona pazi na nas.” Dodao je kako je siguran da je ona ponosna na njega.

I princ William se vidno trudi krenuti stopama svoje pokojne majke, koja je za života stekla nadimak „kraljica srca”, žena koja se na sasvim novi, drugačiji način brinula o odbačenim i stigmatiziranim dijelovima društva.Uoči svog 40. rođendana koji je proslavio ove godine, William je tako jedan cijeli dan proveo na ulici u Londonu, prodavao je „The Big Issue”, list beskućnika.

“Ne mogu si uopće ni zamisliti kako je to bilo za nju, kada je sama morala prolaziti kroz sve to, sve te godine. Zato što je to za nas dvoje bilo nevjerojatno teško, ali barem smo imali jedno drugo”, rekao je tada Harry u intervjuu s Oprom.

Princeza Diana i princ Charles razveli su se 1996. Povod je očito bio jedan intervju s BBC-jem, godinu dana ranije – intervju u kojem je Diana o svemu pričala vrlo otvoreno.

“Bili smo utroje u tom braku, zato je bilo pomalo tijesno”, rekla je ona govoreći o aferi koju je njezin bivši suprug imao s Camillom Parker-Bowles.

William I Harry oduvijek su bili posve uvjereni u to da za smrt njezine majke nije kriv njezin tadašnji pijani vozač, već da su krivi – mediji, ističe Deutsche Welle.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI