POZNAT JE DOMAĆIN: Ukrajina se nadala ugostiti Eurosong 2023., no uloga je pripala drugoj zemlji

Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Ujedinjeno Kraljevstvo bit će domaćin Eurosonga 2023., potvrdio je to EBU.

‘Sada je i službeno: Ujedinjeno Kraljevstvo ugostit će Eurosong 2023. BBC će preuzeti dužnosti domaćina i radit će zajedno s UA:PBC-om kako bi se simboli Ukrajine uklopili u predstojeći show’, priopćili su.

Naime, organizatori Eurosonga su još sredinom lipnja napravili objektivnu procjenu sigurnosti te su zaključili da zbog ratnih sukoba Ukrajina potrebne uvjete – ne ispunjava.

‘Poznata je tradicija da pobjednik Eurosonga bude domaćin natjecanja sljedeće godine, osiguravajući određene kriterije i uvjete, uključujući sigurnost za sve natjecatelje. S obzirom na rat koji je u tijeku od ruske invazije na ovogodišnju pobjedničku zemlju, EBU je uzeo vremena da provede potpunu procjenu i studiju uključujući pitanja sigurnosti.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedna je od najsloženijih TV produkcija na svijetu s tisućama ljudi koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 mjeseci pripreme. Nakon ove objektivne analize s dubokim smo žaljenjem zaključili da, s obzirom na trenutne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva ne mogu biti zadovoljena i bili smo prisiljeni donijeti ovu odluku’, napisali su.Tada je otkriveno da pregovaraju s britanskim BBC-em koji bi trebao preuzeti ulogu domaćina, a sad je ta vijest i potvrđena.

‘Biti domaćin najvećeg i najsloženijeg glazbenog natjecanja na svijetu velika je privilegija. BBC je predan tome da ovaj događaj bude pravi odraz ukrajinske kulture uz prikazivanje raznolikosti britanske glazbe i kreativnosti. BBC će sada započeti proces traženja grada domaćina koji će nam biti partner u pružanju jednog od najuzbudljivijih događaja koji će se održati u Ujedinjenom Kraljevstvu 2023. godine’, izjavio je Tim Davie, glavni direktor BBC-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI