PJENUŠAVI DORUČAK U VINOGRADU NA MAĐERKINOM BREGU: Za vrijeme poznatog vinskog festivala Urbanovo

Foto: Julio Frangen

Prvi Pjenušavi međimurski doručak održat će se u subotu, 14. svibnja na atraktivnoj lokaciji vidikovca MAĐERKIN BREG, kraj Štrigove, u Međimurju. Projekt je nastao 2020. prema ideji Marije Vukelić, direktorice Salona pjenušavih vina Zagreb.

“Sretna sam da nam se ove godine u slavlju mjehurića priključuje i Međimurje, u sklopu svoga najvažnijega vinskog događaja, Urbanova. Prvi pjenušavi doručak u Međimurju organizira se uz podršku TZ Međimurske županije koja je prepoznala projekt i uklopila ga u postojeći događaj. Dosada smo održali 8 pjenušavih doručaka, od svibnja 2020. i to na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu, sa željom popularizacije pjenušavih vina uz umjereno i odgovorno konzumiranje”, rekla je prof. Vukelić.

Dodala je kako se nastavlja i ove godine.

“Naš doručak sada je već provjerena formula za susret vinara i posjetitelja te za promociju cijele eno-gastro destinacije, dodajući joj pridjev PJENUŠAVA i potičući ‘pjenušavi’ vinski turizam”, istaknula je.

Foto: Julio Frangen

Na međimurskom će doručku svoja vina predstaviti čak 9 vinarija: Štampar, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Hažić, Kerman, Novak, Banfi vina, Jakopić, Tomšić.Ugodno druženje uz glazbu, mjehuriće i domaće proizvode lokalnih OPG-ova koji će ukrasiti međimurski stol, trajat će od 9 do 12 sati. Nakon toga gosti će se preseliti u dvoranu u Štrigovi na Urbanovo, kušati i ostala vina međimurskih vinara.

Foto: Julio Frangen

Osim pjenušavih vina, koja će se točiti na početku događanja, na programu je “En primeur MEĐIMURJE” odnosno premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije. Ovaj će dio priredbe biti posebno zanimljiv jer su na nedavnom međunarodnom ocjenjivanju u Štrigovi mnogi vinari osvojili vrijedna odličja pa vjerujemo da će i predstaviti neka od nagrađenih vina.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI