PIZZA S PALENTOM: Jeste li ikad probali zdraviju verziju omiljenog jela? Donosimo jednostavan recept!

Zdravija verzija omiljene pizze!

Sastojci za tijesto:
500 ml vode
150 g palente
¼ žličice soli
20 g ribanog parmezana

Sastojci za nadjev:
50 ml pirea od rajčice
1 žličica maslinova ulja
½ žličice sušenog origana
prstohvat papra i soli
2 šampinjona
tikvice, kukuruz, paprika ili drugo povrće po želji
5-6 crnih maslina
4-5 šnita pršuta ili šunke
50 g mozzarelle
3-4 cherry rajčice
svježa rukola ili listići bosiljka

 

Priprema:
Vodu sa solju zakuhajte pa dodajte palentu uz stalno miješanje. Kuhajte prema uputama s vrećice. U kuhanu palentu umiješajte parmezan, zatim je ispite na lim obložen papirom za pečenje. Oblikujte željenu veličinu i oblik te pustite da malo odstoji i stisne se.
U međuvremenu pomiješajte pasiranu rajčicu s maslinovim uljem, origanom te solju i paprom. Premažite palentu umakom.
Sada na nju poslažite nadjev po želji: šunku, kriške tikvica, tanko narezane šampinjone, masline itd.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 10 minuta, zatim pizzu prekrijte kriškama mozzarelle pa pecite još 5-7 min tj. dok se mozzarella ne otopi.
Poslužite toplo, posipano rukolom, polovicama cherry rajčica i/ili listićima bosiljka.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI