PIŠEK STALA NA STRANU HRVATSKOG ZDRAVSTVA: ‘Divno i profesionalno osoblje uradilo je svoje’

Foto: Marko Miščević/CROPIX

Voditeljica Nikolina Pišek na Instagramu je progovorila o zdravstvenom stanju njezine majke.

Naime, iako se njezino zdravlje pogoršalo, Pišek je ipak podijelila pozitivno iskustvo koje je imala s hrvatskim zdravstvom dok javnost govori o slučaju novinara Vladimira Matijanića.

“Morala sam naprosto napisati jedan pozitivan tekst”, započela je svoju objavu Nikolina Pišek.

“Zgrožena sam tijekom okolnosti koje su dovele do smrti iznimnog novinara Vlade Matijanića. Nekompetencija i lakonski stav kombiniran s prezrivim dociranjem onih koji bi trebali biti stručni i poslijedično proaktivni. Na stranu manjkavost sustava, preopterećenost djelatnika, trijaža koja se radi pod pritiskom… Reda mora biti. Ulozi su previsoki.”, napisala je, a zatim je spomenula i majčinu situaciju.

“I moja majka mogla je platiti glavom. Prije više od tri tjedna dovedena je na hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Djelatnici su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje – krvarenje u mozgu. Eliminirano je. Pacijent je poslan kući”, piše Nikolina.“No stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to. Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitirani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživio više ozbiljnih stresora – smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskom glibu unatoč nepostojanju nijednog iskaza s moje strane”, dodaje.

“Srećom, tu priča dobiva novi obrat. Barem za moju majku. Majku u teškom stanju smještaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve pretrage, pokreće se cijeli složeni dijagnostički aparat – bez ikakvog traženja veze ili protekcije. Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promjene uslijed epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis – moja majka dobiva logopeda koji radi s njom u bolnici”, opisuje stresnu situaciju kroz koju je s obitelji nedavno prošla.

“Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje Neurologije 4 predvođeno u ovom slučaju izuzetno susretljivom i stručnom dr. Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vrijeme da moja majka, nakon preboljenog virusnog encefalitisa, u najkraćem roku napusti bolnicu”, piše Nikolina.

“Ovaj poduži tekst je moja zahvala svima koji su sudjelovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, suosjećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo. A trebalo je… Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za prakticiranjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivnje i da se izvrsnost treba pohvaliti i nagraditi… Neurologija 4 na KBC Rebro, djelatnici Hitne pomoći – hvala vam. Tako se to radi”, zaključuje voditeljica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI