PAČJA PRSA U UMAKU OD NARANČE: Sočno i aromatično meso oduševit će svakog gosta!

Kako bi izvukli ono najbolje od pačjih prsa, pripremit ih u ukusnom umaku od naranče – meso će biti sočno i izrazito aromatično.

Sastojci:

2-3 komada pačjih prsa
2 velike naranče
4 žlice šećera
2 dl soka od naranče
2 dl juhe od povrća
3 žličice škrobnog brašna
1 žlica senfa
1 kockica hladnog maslaca
sol, papar

Priprema:

Očistite naranče i razdvojite ih na komade. Izbockajte kožu na pačjim prsima do mesa. Premažite senfom i popaprite. Ugrijte tavu i stavite prsa na kožu te ih zapecite oko 5 minuta. Okrenite na mesnu stranu tako da meso ne bodete i pecite još 3 minute. U pećnici na 200 °C zagrijte vatrostalnu posudu i u toplu prebacite pačja prsa kožom okrenutom prema gore. Pecite u pećnici 15 minuta. Iscijedite mast iz tave pa u nju ulijte juhu. U posebnoj zdjelici karamelizirajte šećer, zalijte juhom iz tave i dodajte sok naranče. Pustite da se šećer otopi. U malo vode rastopite škrobno brašno i pomalo umiješajte u umak s narančom. Pije serviranja ubacite komadić maslaca. Izvadite meso iz pećnice i iscijedite mast. Umak koji je ostao u posudi dodajte umaku od naranče. Posolite meso. Stavite filete naranče u umak da se dobro ugriju, ali ne kuhajte ih. Izrežite meso i poslužite s umakom, krumpirom i sezonskim povrćem.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI