OVO ĆE ODUŠEVITI SVAKOG GOSTA! Mekana i sočna teleća prsa punjena bukovačama oduševit će vaše nepce

Punjena teleća prsa nešto su složenija u pripremi, no svakako su vrijedna svake minute truda! Pripremite moćno jelo uz sjajan recept kojim ćete oduševiti svakog gosta!

Sastojci:

2 kg telećih prsa
3 pivska pereca
250 ml mlijeka
1 glavica luka
2 vezice peršina
200 g bukovača
50 g maslaca
ribana limunova korica
2 žlice limunova soka
1 žlica krušnih mrvica
2 jaja
50 ml ulja
50-100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
sol, papar

Priprema:

S telećih prsa odvojite kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežite džep. Perece narežite i prelijte kipućim mlijekom. Ostavite neka malo stoji. Nasjeckajte luk i peršin na sitno, klobuke gljiva na fine trake, a stručke na kockice. Na dvije žlice maslaca propirjajte luk, nasjeckani peršin i gljive oko 5 minuta dok ne ispari tekućina. Preostali maslac pjenasto umiješajte, dodajte koricu
i limunov sok, namočene perece, razmućena jaja, gljive i mrvice. Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Nadjenite prsa i pričvrstite otvor. Izvana meso malo posolite. Ulje zagrijte u limu za
pečenje i dobro popecite meso na jakoj vatri sa svih strana. U lim dolijte malo vode i pecite pokriveno aluminijskom folijom oko sat i pol na temperaturi od 200 °C. Potkraj pečenja skinite
foliju i meso zalijte vinom. Pečenu teletinu ostavite da miruje 15 minuta prije rezanja. Po želji prelijte umakom od pečenja. Poslužite uz krumpir i salatu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI