OTKRIJTE ČARI OKUSA ŠPANJOLSKE! Pripremite mnogima omiljenu namirnicu na neodoljiv i nesvakidašnji način

Pripremite pikantni španjolski krumpir sastojcima koje svi imamo u kuhinji.

Sastojci:

1,200kg krumpira
2 rog paprika
sol,papar
2 manja luka
1 žličica slatke mljevene paprike
¼ žličice ljute mljevene paprika
½ žličice kumina
4-5žlica Maslinovo ulje
1 žlica vinskog octa
1 žlica sitno nasjeckanog peršina

Priprema:

Oguljeni krumpir narežite na kocke. Stavite kuhati u slanu vodu, nemojte prekuhati. Ocijedite. Narežite luk na kockice, pritisnite češnjak. U zdjelicu pomiješajte sve začine sa octom i polovicom peršina. Zagrijete maslinovo ulje u lončiću pa prelijete preko krumpira, dodajte začine, promiješajte. Pecite 20 min u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Dodajte na kocke narezanu papriku pa nastavite peći još deset minuta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI