OMILJENO VARIVO S GRAŠKOM I ŽUTIM MAHUNAMA: Topao obrok na žlicu za jesenske dane

Foto: Screenshot/zserbo.com

Mahune su izrazito zahvalno povrće koje možemo pripremiti na razne načine, a jedno od omiljenih je varivo. Napravite hranjiv obrok koji će oduševiti i one najmanje!

Sastojci:

1 žlica ulja
2 kranjske kobasice
200 g žutih mahuna
200 g mladoga graška
100 g krumpira
140 g mješavine za variva
kiselo vrhnje za posluživanje

Priprema:

Na zagrijano ulje stavite kobasice narezane na ploške i kratko ih popecite. Dodajte mahune, grašak i krumpir narezan na kockice. Ulijte 800 ml mlake vode i umiješajte sadržaj vrećice mješavine za variva. Zagrijte do vrenja i kuhajte u polupokrivenoj posudi dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).
Poslužite toplo sa žlicom kiselog vrhnja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI