‘Odzvonilo’namakanju i plivanju u fontanama: Turistima od sada kazne i do 240 eura’

Free photobank torange

Moramo zaštititi naš grad, lijepo ponašanje je važno. Policiji je rečeno da pažljivije nadgleda rimske znamenitosti", kazala je Raggi, članica pokreta Pet zvijezda.

Rimske gradske vlasti uvele su novčane kazne za svakoga koji pokuša imitirati slavnu scenu ulaska Anite Ekberg u Fontanu di Trevi u filmu “Slatki život”.

Jedan od najposjećenijih gradova na svijetu ima velikih financijskih problema da svoje povijesno i kulturno blago održava čistim i urednim, a turisti vlastima u tome nimalo ne pomažu.

Posljednjih tjedana u talijanskim su se novinama mogli vidjeti naslove o tome kako su rimski spomenici “napadnuti” neciviliziranim ponašanjem.

Gradonačelnica Virginia Raggi objavila je da će ljudi koji budu uhvaćeni kako namaču noge u fontane ili plivaju u njima biti kažnjeni globama od 40 do 240 eura. Kažnjavat će se i drugi oblici nedoličnog ponašanja pred rimskim spomenicima poput, primjerice, piknika ili kampiranja.

“Moramo zaštititi naš grad, lijepo ponašanje je važno. Policiji je rečeno da pažljivije nadgleda rimske znamenitosti”, kazala je Raggi, članica pokreta Pet zvijezda.Facebook Comments

Loading...
DIJELI