Uoči Uskrsa među onima koji se pripremaju za spravljanje kolača, počinje se dijeliti i popularan recept za oblatne s jaffa-keksom. Idealan kolač vam neće oduzeti puno vremena u blagdanskoj gužvi, a oduševit će sve ukućane, osobito one najmlađe! Isprobajte i uvjerite se zašto je toliko tražen!
Sastojci:
2 kore oblatni
7 žlica mlijeka
200 g šećera (može i u prahu)
250 g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 jajeta
100 g čokolade za kuhanje
2 kutije jaffa-keksa
Priprema:
Oblatne skratite s kraće strane za neka 4 cm.
Prvu koru premažite polovicom nadjeva, zatim poredajte jaffa-kekse koji ste prethodno natopili u mlijeku.
Keks poredajte s razmakom od širine prsta.
Zasebno premažite drugi list oblatne i stavite ga preko keksa.
Dobro pritisnite oblatnu kako bi se nadjev rasporedio i između keksa. Ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Napomena:
Umjesto mljevenih oraha, možete staviti i 100 g kokosa u prahu.