NOVI PREOKRET, HOURA OSTAO BEZ RIJEČI: ‘Moram se malo sabrati, ne znam što bih rekao’! Sud vratio ime Prljavo Kazalište

Foto: Željko Puhovski/CROPIX

Ipak ništa od “Houra grupe” – ime koje je Jasenko Houra na brzinu sklepao ipak neće biti potrebno koristiti na koncertima, jer je Trgovački sud u Zagrebu ukinuo privremenu mjeru kojom je Tihomir Fileš, donedavni bubnjar i menadžer grupe, zabranio Houri, Mladenu Bodalecu i ostatku ekipe korištenje kultnog imena i svih njegovih izvedenica.

“Visoki trgovački sud preinačio je odluku Trgovačkog suda. Privremena mjera je ukinuta. Više nema zabrane korištenja imena”, rekao je za Večernji list Toni Nogolica, odvjetnik Jasenka Houre.

Houra je, pak, priznao da je nakon ove odluke ostao bez teksta. “Nisam čovjek koji nema riječi, ali sada ne znam što bih rekao. (…) Među nama nema zle krvi, ali bilo bi nezgodno da smo morali ići s imenom Houra grupa jer svi znamo da to nismo. Puno hvala svim organizatorima koncerata i nastupa što su radili dodatan posao. Sada moram popiti kavu, sabrati se jer sam stvarno ostao bez riječi”, izjavio je poznati glazbenik kojem je zabrana korištenja imena Prljavo kazalište u pitanje dovela sve što je stvarao puna četiri desetljeća.

U Splitu je nedavno održan Fusion festival na kojem Prljavo kazalište moralo nastupiti pod imenom “Houra grupa”, i to nakon što je Tihomir Fileš, vlasnik žiga grupe, nakon višemjesečnih prepiranja s Hourom pokrenuo sudski postupak. No čini se da zasad Prljavci ostaju pod svojim prepoznatljivim imenom, a njihov donedavni bubnjar i menadžer Tihomir Fileš je izbačen iz grupe.  No sigurno nas očekuje nastavak ove priče.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI