NEPREŽALJENA ŠIBENSKA GLUMICA: Na današnji dan rođena Dolores Lambaša, tragično je poginula prije devet godina

Tragično preminula šibenska glumica Dolores Lambaša, rođena je u Šibeniku na današnji dan 1981. godine, i da je živa danas bi slavila svoj 41. rođendan.

Lambaša je u Šibeniku završila Jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića.

Nakon završene jedne godine Studija kroatologije i povijesti na Hrvatskim studijima u Zagrebu, apsolvirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti.

Ostvarila je uloge u nizu televizijskih sapunica, kao što su “Odmori se, zaslužio si”, “Dobre namjere”, “Zauvijek susjedi” i “Zakon ljubavi” i ine, a posljednja uloga bila joj je uloga Tamare Marin u serijalu “Ruža vjetrova”. Zanimljivo je i to da je bila u vezi s kolegom Ivom Gregurevićem, Franom Lasiće, kao i sa Josipom Dikanom Radeljakom.

Dolores Lambaša preminula je u bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, 23. listopada 2013. godine, u 32. godini života od teških ozljeda nakon prometne nesreće na dionici autoceste A3 kod Sredanaca. Život je izgubila u prometnoj nesreći kao suvozačica automobila kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj.Matavulj je zbog nesreće je osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci. Nesreći su kumovali umor i alkohol jer su se glumci pri povratku odlučili zaustaviti kod prijatelja Željka Sladetića u Iloku, u čijem su se vinskom podrumu zadržali neko vrijeme. Iako su bili rezervirali sobe u obližnjem hotelu, u jednom su trenutku ipak odlučili krenuti za Zagreb.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI