NEODOLJIVA DOMAĆA SLASTICA! Priprema ovog kulinarskog užitka od oraha i keksa traje samo 20 minuta!

Foto: Sjever.hr

Bajadera je jedna od najprodavanijih domaćih slastica, no i onoj domaćoj jednako je teško odoljeti. Donosimo jednostavan recept s kojim ćete za samo 20 minuta napraviti ovaj neodoljiv desert!

Sastojci:

9 žlica vode
20 dag šećera
15 dag mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
25 dag mljevenog keksa
17 dag maslaca
10 dag čokolade za kuhanje
Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi, dodajte orahe i keks i miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma. Na lim stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, a gornji dio i rubove zagladite nožem. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu. Ostavite je u hladnjaku da se stisne pa je idući dan narežite na kockice veličine po želji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI