NAJSTARIJI HRVATSKI POLITIČAR: Joža Manolić slavi 102. rođendan!

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Prije dvije godine kada je na današnji dan Zagreb pogodio strašan potres, najstariji živući hrvatski političar Josip Manolić proslavio je 100. rođendan. Na današnji dan, na obljetnicu potresa, Joža (kako ga od milja zovu) slavi 102. rođendan!

“Taman sam bio otvorio oči kada je počelo tresti. Ostao sam u krevetu dok nije prošao taj prvi val. Bilo je doista strašno no nisam se uplašio. Čujte gazim ja stotu, ali gazi i ona mene pa nemam razloga za strah”, rekao je tada za 24sata. Stoti rođendan proslavio je u Izletištu Polovanec, u Kašini nedaleko Zagreba.

Već godinama nije aktivan u politici, ali to ne znači da ne prati politička događanja. Na predsjedničkim izborima podržao je današnjeg predsjednika Zorana Milanovića, kojem je i predvidio pobjedu.

Do epidemije koronavirusa moglo ga se vidjeti na svim važnijim političkim i društvenim događajima. Prije nekoliko godina Andriju Hebranga je tužio zbog klevete i pobijedio, a njega je zbog klevete tužio Tomislav Karamarko.

No, Joža je imao i teške trenutke u životu. Tako mu je u kolovozu 2020. godine nakon teške bolesti preminula druga supruga Mirjana Ribarić. On je u svibnju prošle godine prebolio koronu. Nakon toga je rekao kako mu je stanje neko vrijeme bilo poprilično ozbiljno jer je imao početak upale pluća.Tko je zapravo Josip Manolić? Bio je jedan od osnivača HDZ-a koji je 1994. godine zbog neslaganja s politikom stranke izašao iz te stranke, no itekako je bio prisutan na povijesnoj fotografiji osnivanja jer to je ipak činjenica koja je stvarana i realna.

HDZ je na 31. godišnjicu osnutka stranke na Facebooku objavio tu povijesnu fotografiju. No Manolića su s nje “izrezali” kao da na njoj nikada nije ni bio.

Zbog svoje vitalnosti Manoliću je na Facebooku posvećena stranica “Joža Manolić je nadživio”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI