Mladi splitski glumac o Breni spominjao i Thompsona: ‘Njih su nazivali čobanima, a ona je utjelovljenje postjugoslavenske buržoazije’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Pere Eranović mladi je splitski glumac, pjevač, ali i sin poginulog hrvatskog branitelja Stipe Eranovića. Pere na svojim društvenim mrežama često komentira društvene aktualnosti, osvrćući se pritom i na tematiku Domovinskog rata i značaja za suverenitet domovine. No, sada se osvrnuo na fenomen Lepe Brene i njene popularnosti koja ne jenjava ni gotovo trideset godina nakon.

“Postjugoslavenska je buržoazija zadnjih dvadeset godina pokušavala naći moderno utjelovljenje svoje ideje u glazbenoj i općenito umjetničkoj industriji. Nešto što bi novim naraštajima donijelo svježu, recikliranu ideju jugoslavenske (regionske) nadmoći, odnosno ljepote regionskog zajedništva”, započeo je svoju objavu Pere.

Pjesma koja će zatresti društvene mreže, ‘Crni čelik’ posvetili HOS-u: ‘Zaslužili su da se o njima pjeva’

Nazivali ih čobanima

“I dok je Thompson vrhunskim rock metalom punio stadione po Hrvatskoj i svijetu, donoseći najsuvremeniju i najkvalitetniju produkciju svojoj publici, jugo buržoazija ih je sve nazivala čobanima, u tajnosti pripremajući diverziju kojom će nas sve ostaviti bez daha. I uspjeli su. Na neki način”, nastavio je Eranović.Foto: Duje Klaric / CROPIX

“Predstavili su nam ni manje ni više nego -Lepu Brenu; kafansku pevaljku u novom, Barbie izdanju, sređenog zubala i potpomognutu predanim PR-om i silom žurnalista. Sišla je s kariranih stolnjaka pravo na kazališne daske i postala predstava. Kako reče jedan moj: ‘Sad bi i radnici u trlišima, s pivama u ruci mogli u teatar. Jupi!’ Kad se sve zbroji i oduzme, to je stvarno najbolje što se iz tog upaljenog prišta moglo istisnuti”, napisao je u svojoj posljednjoj objavi mladi splitski glumac i pjevač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI