Mnogima je mesna štruca omiljeno jelo, a kako bi i vama ispala baš kako treba, poslužite se tradicionalnim receptom koji je poznat diljem svijeta.
Sastojci:
50 dag mljevenog mesa (svinjetine)
1 jaje
2 kriške kruha namočene u mlijeko (ili 1 staro pecivo)
1 glavica luka
sol, papar
mljevena crvena paprika
krušne mrvice
mast ili ulje
Priprema:
Kruh (ili staro pecivo) namočite u mlijeko. Neka kratko stoji, potom dobro iscijedite. Sitno nasjeckajte luk i pomiješajte s mljevenim mesom. Dodajte kruh, začinite. Dobro izmiješajte i oblikujte u štrucu. Štrucu uvaljajte u krušne mrvice i položite u namašćenu posudu za pečenje.
Malo pokapajte uljem. Pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Potkraj malo pojačajte temperaturu na 200 °C , da štruca lijepo porumeni.